+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Dobd be magad!
2017. április 21. péntek 16:33 - Keszthely
Dobd be magad!
Önkéntesek segítségét kéri a Keszthelyi Városvédő Egyesület. Első alkalommal szerveznek ugyanis nagytakarítást április 24. és 29-e között a városban, amelynek során a városban gyűjtenek majd szemetet. Az akcióban segítséget nyújt a GESZ is, ami naponta szállítja el a hulladékot a kijelölt területekről.

A tiszta és élhető környezet fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Keszthelyi Városvédők Egyesülete. Ennek érdekében szervezik meg a Keszthelyi Nagytakarítást, amelynek célja, hogy a vállalkozó szellemű önkéntesek segítségével összegyűjtsék a szemetet a város köztereiről. Az egyesület tagjai és a város lakói is fontosnak tartják a kezdeményezést. 

„Először is Keszthely szülöttje vagyok, a Városvédő Egyesületben tag vagyok és a Kőrösi Csoma Sándor titkára vagyok. Tehát többszörösen vagyok érdekelt ebben, és szeretem a rendet és szeretem a városomat. Ez a legfőbb szempont nekem, hogy én is tegyek valamit érte.” - mondta egy keszthelyi lakos, Baloghné Betti.

A szemétszedésre április 24. és 29-e között várják az önkénteseket. Aki szeretne részt venni a programban, az az egyesület facebook oldalán vagy a keszthelyivarosvedok@gmail.com címen jelentkezhet. A szervezők mindenkinek biztosítanak szemetezzsákot, és arra kérik a résztvevőket, hogy fotókkal is dokumentálják a munkát. Az összegyűjtött szemetet a GESZ naponta elszállítja. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni a város tisztaságáért.

„Egy nagy rendezvény után mindannyian adott helyeken bokáig járunk a szemétben. Itt kerestük azokat az alkalmakat, helyeket, ahol mi magunk tehetünk kézzel foghatóan a környezet állapotáért. Reméljük, hogy ez a kezdeményezés majd kibontakozik, és egyre több mindenben kompetensnek érezzük magunkat, hogy mi magunk tudunk tenni érte, azért, amit szeretnénk.” - tájékoztatott Csángó Zsuzsa, a Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke.

A városvédők azt mondják, Keszthely nem tartozik a kifejezetten szemetes városok közé, vannak azonban olyan részek, a kerékpárutak és a bevezető utak mentén, ahol elkel az önkéntes segítség. A szemétszedő akció április 29-én, 16 órakor zárul a Zámori Barátok Asztalánál, ahol a résztvevők megoszthatják a tapasztalataikat egymással.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus