+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ranglista verseny az övcsatornán
2017. május 11. csütörtök 16:34 - Balatonújlak
Ranglista verseny az övcsatornán
164 versenyző részvételével tartották meg idén a Top Mix Kupát a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki részénél. A horgászverseny egyben MOHOSZ úszós ranglista verseny is volt, így számos magyar válogatott sporthorgász tartotta a botot a vízbe a hétvégén. Az esős idő ugyan elvette a halak harapókedvét, de ennek ellenére a kategóriagyőztesek akár 10 kilós zsákmánynak is örülhettek.

Feszülten figyelik a horgászok a vizet a Nyugati-övcsatornánál. A 16. alkalommal megrendezett Top Mix Kupa második versenynapján borús, esős idő fogadta a résztvevőket, ez megnehezítette a versenyzők dolgát. A megmérettetésre amatőr versenyzők és válogatott sporthorgászok is jelentkeztek. Zoltán negyedik alkalommal vesz részt a kupán, számára a pontszerzés a cél.

„Sajnos az előző forduló annyira nem lett tökéletes, hat és felest csináltam, de még nyitott a verseny. Az első húszba kell beférni, és akkor pontot szerzünk a ranglistán, ezért megy a harc, úgyhogy bizakodó vagyok.” - mondta az egyik versenyző, Faragó Zoltán.

A 14 éves kor alatti versenyzők kategóriájában a mezőnyt egyetlen lányként erősíti Balogh Zselyke, aki kilenc évesként már most nagyon tehetségesnek bizonyul. A Top Mix kupa az első versenyeinek az egyike, itt még a versenyhelyzet gyakorlása a cél. A Baranya megyei lány mentora elégedett a kislány teljesítményével, aki az első versenynapon két társát is maga mögé utasította.

„Aránylag elég jól sikerült. Sokkal nagyobb fiúk ellen horgásztunk, sok magyar válogatott volt köztük, és ahhoz képest az ötödik helyet értük el mindkét nap.” - mesélte Gyenis János.

A Top Mix Kupa amellett, hogy egy nagyon népszerű, nyílt, egyéni horgászverseny, MOHOSZ Úszós ranglista verseny is. Ez alapján azok, akik itt pontot szereznek, jó eséllyel kerülhetnek be a magyar sporthorgász válogatott keretbe. Ezen felül a versenynek is vannak díjai, kategóriánként az első öt helyezett serleget, az első tíz pedig tárgyjutalmat is kap. Az indulóknak a versenyt megelőző napokon gyakorlásra is volt lehetőségük.

„Az egész hét arról szólt, hogy nagyszerűen fogták a halakat, elsősorban dévért, kisebb karikákat, bónuszként nagyobb kárászokat, viszont bejött egy ilyen esős, vizes front, és az a halak kapókedvét csökkentette. Ezért néhány kilóval csökkent a fejenkénti átlag, de összességében azért tudnak halat fogni, és tudnak produkálni eredményt.” - tájékoztatott az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke, Kozári Miklós.

A második versenynap végére a felnőtt férfi kategória győztesének, Bajcsi Andrásnak 7,7 kilogramm, az U14-es kategória első helyezettjének, Vidó Rolandnak pedig 9,6 kilogramm hal akadt a horgára. A kupát természetesen jövőre is megszervezik, 17. alkalommal várják majd a horgászat szerelmeseit Balatonújlakra.

Regman Karola - Kesztelyi TV         

                

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár