+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Európai elismerés a Hévízgyógyfürdőnek
2017. május 16. kedd 10:00 - Hévíz
Európai elismerés a Hévízgyógyfürdőnek
EuropeSpa MED védjegyet kapott a Hévízi Tófürdő és szállodája. A magas színvonalú, német minőségbiztosítási rendszer elismerése garancia arra, hogy a Hévízre érkező vendégek azt a magas európai minőséget kapják, amelyet a saját országukban már megszoktak. A tanúsítvány elnyerésének folyamatáról és jelentőségéről tartott sajtótájékoztatót ma a Tófürdő vezetősége.

A Hévízi tó és gyógyhatása a 18. században vált széles körűen ismertté. A fürdőhely kiépítésében a 19. század elején nagy szerepe volt Festetics Györgynek. Az építkezéseknek köszönhetően a tó országos jelentőségre tett szert, mint turisztikai és gyógyászati célpont. Napjainkban széles körű wellness és medikális szolgáltatásaival világszerte ismert Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava.  

A tófürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda szolgáltatásainak minőségét a EuropeSpa minőségbiztosítási rendszer is elismerte. Az elnyert védjegy jelentőségéről sajtótájékoztatón számoltak be.                   

„Azt gondolom, hogy a német fürdőszövetség által minősített fürdőknek az az előnyük is származik ebből, hogy a német ajkú vendégek már az ő országukban megszokott szolgáltatások színvonalát és minőségét várhatják el a magyarországi fürdőktől is. Illetve már otthon is tájékozódhatnak, hiszen komoly marketingmunka van e mögött.” - mondta Horváth-Czene Alexandra, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház tófürdő vezetője.

A sajtótájékoztatón Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta, a védjegy elnyerését egy mindenre kiterjedő vizsgálat előzte meg. A minősítők górcső alá vették többek között a víz és az iszap minőségét, valamint azok felhasználását, a vendégek fogadását, dokumentálását és nyomon követését is. Elhangzott, a védjegy garanciát nyújt a vendégeknek az európai színvonalú szolgáltatásra, emellett pedig elősegíti a további gyógyászati kutatásokat is.        

„Azt gondolom, hogy ez egy újabb lendületet tud adni az intézetnek abból a szempontból, hogy az a folyamat, amit elkezdtünk jó pár évvel ezelőtt, hogy az általunk végzett, akár gyógyvízzel, akár iszappal, vagy egyéb más, balneológiai eszközzel végzett tevékenységünket megpróbáljuk a bizonyítékok alapjaira helyezni. Tehát az evidence base-nek megfelelni. Azt gondolom, hogy ez bizonyítja azt, hogy ez a folyamat nem rossz, ezen érdemes továbbmenni.” - tájékoztatott a főigazgató.

A védjegyet három évig használhatja a tófürdő, utána újra kell pályázni. A Hévízi tó továbbra is rendkívül népszerű a külföldi vendégek körében, az orosz és német turisták előszeretettel gyógyulnak és pihennek a Balaton szomszédságában. A német minősítési rendszer elismerésének köszönhetően a jövőben várhatóan újra emelkedik majd a német ajkú vendégek száma Hévízen.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó