+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Tour de Hongrie fontos állomása lesz Keszthely
2017. június 8. csütörtök 16:28 - Keszthely
A Tour de Hongrie fontos állomása lesz Keszthely
Már csak húsz nap van hátra a Tour de Hongrie keszthelyi rajtjáig. A város kilencedik alkalommal biztosít helyszínt a legnagyobb magyar kerékpárversenynek. A szervezők arra számítanak, hogy izgalmas és látványos szakaszt indulhat majd a Balaton-partról. A városvezetés ezzel a versennyel is szeretnék megmutatni a város különlegességeit.

Idén pontosan 132 indulója lesz a legnagyobb magyar kerékpárversenynek. Hat nap alatt 52 települést érint a viadal. A 750 kilométeres távú tournak 11 város ad otthont. Keszthely már kilencedik alkalommal biztosít helyszínt a nagy múltú rendezvénynek – mondta el a város polgármestere.

„Tavalyelőtt kerestek meg bennünket az újraindított verseny szervezői, azzal, hogy van-e kedve Keszthelynek ehhez csatlakozni. Elsőként, szívesen csatlakoztunk hozzá. Akkor mi egy célállomás voltunk, tavaly cél és rajt is, és az idén pedig rajthelyszínül fogunk szolgálni. Fontos számunkra is a kerékpározásnak a népszerűsítése és igazán nagyszerű végig nézni ezt a hatalmas sportolói tömeget, akik minden akaraterejükkel azon vannak, mielőbb célba érjenek.” - mondta el Ruzsics Ferenc. 

Hozzátette: a mólótól induló lassú rajt után az élő televíziós közvetítéssel és a sajtómegjelenésekkel világszerte be lehet mutatni a város különlegességeit. 

A leendő rajthelyszínen kerékpáros ügyességi pályával várták a gyerekeket. Június 28-án, a keszthelyi rajt napján is látványos bemutatókkal, selfie-ponttal és kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket. A szervezők szerint fontos és izgalmas szakasz indulhat majd Keszthelyről.

Tóth A. Péter, kommunikációs vezető: „Azt mondják, hogy a versenyzők és a csapatok nagyon sok esetben az első napon szeretnék eldönteni a későbbi elsőség sorsát, tehát Keszthely ebből a szempontból is egy érdekes szakasz indító helye lesz. Ami másik fontos, hogy innen indulunk a mögöttünk lévő mólóról, oda sorakozik majd föl a mezőny és vonulunk végig a városon. Nagyon szeretnénk, ha minél többen lennének itt a rajtnál, nagyon szeretnénk, hogy ha minél nagyobb látványosságot hozhatnánk ide.”

A 38. Tour de Hongrie-ra az elmúlt évhez képest háromszor annyi település jelentkezett rajt és célvárosnak.A bejelentkező csapatok mennyisége és minősége is magas. A szombathelyi előfutam június 27-én lesz. A mezőny július 2-án, Budapesten ér majd célba. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár