+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra szól a dal
2017. június 22. csütörtök 14:55 - Keszthely
Újra szól a dal
57 kórus részvételével szervezik meg idén az ötödik Keszthelyi Dalünnepet. A programban felhangzanak egyházi és világi énekek is, és természetesen központi helyet kap hazánk egyik legnagyobb zeneszerzője, Kodály Zoltán is. A Dalünnep részletes programjáról és a helyszínekről a rendezvény hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kórusok énekétől lesz újra hangos a város a hétvégén. Idén is több helyszínen, a Balatoni Múzeumban, a Fő téri templomban és a Balaton-parton mutatkoznak be a hazai, és a határon túli énekkarok. A kórusok világi és egyházi dalokat is énekelnek, és idén is van lehetőség minősítések megszerzésére is. Az első Dalünnepre 1910-ben került sor, Festetics Tasziló szervezésében, C. Tóth Zoltán pedig ötödik éve ápolja a több, mint 100 éves hagyományt.

„Az ötödik Keszthelyi Dalünnepen 57 kórus vesz részt. A legtávolabbi résztvevő Székelyudvarhelyről, testvérvárosunkból érkezik, de érkeznek kórusok Mátészalkáról, Veszprémből, Budapestről, Mezőfalváról, az ország szinte minden területéről, Pécsről, tehát szinte felsorolhatnánk, hogy milyen sok helyről.” - mondta a rendezvény főszervezője, C. Tóth Zoltán.

Az érdeklődők a koncertek mellett idén részesei lehetnek a fáklyás felvonulásnak és a stafétaéneklésnek a sétálóutcán. A két napos rendezvény csúcspontja pedig a péntek esti, Balaton-parti közös éneklés lesz, ahol a csaknem 1800 fős vegyeskar előadásában csendülnek fel Kodály Zoltán dalai. A koncertekre minden érdeklődőt és zenekedvelőt nagy szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó