+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elrajtolt a Tour de Hongrie FRISSÍTÉS-Az időjárás miatt megállították a mezőnyt
2017. június 28. szerda 16:48 - Keszthely
Elrajtolt a Tour de Hongrie FRISSÍTÉS-Az időjárás miatt megállították a mezőnyt
Keszthelyről rajtolt el a 38. Tour de Hongrie első szakasza. A 132 versenyző a móló bejáratánál várt a rajtra, hogy megkezdhesse Magyarország legnagyobb kerékpáros körversenyét. A 751 kilométeres nemzetközi megmérettetés július másodikán zárul Budapesten.

A regisztrációs táblát írják alá a cseh csapat tagjai a színpadon. A 38. Tour de Hongrie versenyre rekordmelegben készülődhettek a résztvevők a Balaton partján. Keszthely tavaly és tavalyelőtt is fontos állomása volt a versenynek, amelynek idén a magyar indulók is nagy esélyesei.

„Remélem, hogy én lehetek a következő magyar győztes. Most sajnos egy betegségből jövök ki, de az elmúlt hétvégén sikerült megnyernem a Magyar Bajnokságot. Szerintem a formámra nem lehet panasz, de minden nap más lábbal ébred az ember, majd a mai napon kiderül, hogy éppen milyen formában vagyok.” - mondta Lovassy Krisztián, a Team Differdange-Losch versenyzője.

A Keszthely és Zalaegerszeg közötti szakasz az első etapja a versenynek, az elmúlt évek gyakorlatát figyelembe véve már itt eldőlhet, hogy kik azok, akik az élbolyban végeznek majd. Emellett nagyon fontos az is, hogy az nemzetközi megmérettetésnek köszönhetően Keszthely és a térség szépségeivel is megismerkedhetnek azok, aki nyomon követik a kerékpározókat.

„Nagyszerű rendezvényeket, sportrendezvényeket tudhatunk magunkénak, úgy, mint a Keszthelyi Kilométerek vagy a Keszthelyi Triatlon, és ez a harmadik nagy nemzetközi megmérettetés. Nagyon örülünk neki, hogy az elmúlt három évben először célállomás lehettünk, tavaly rajt és cél voltunk, most pedig innét fog rajtolni a mezőny.” - tájékoztatott Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

A versenyzőket Keszthely polgármestere indította útnak a móló bejáratától. A 132 induló úgynevezett lassú rajttal tekert végig a városon. A szervezők a tegnapi, szombathelyi prológ eredményei után nagyon bíznak a magyarok sikerében.

„Idei versenytől a tavalyinál is több magyar sikert várunk. Tavaly volt egy szakasz győztesünk, egy prológ győztesünk , és volt egy dobogós helyünk egy szakaszon, az összetett versenyben viszont nem volt magyar az első tízben. Idén most már hárman is vannak az első tízben a prológ után. Szalontai Sándor lett a másodi tegnap, egy nagyon fiatal tehetség, Peák Barnabás a harmadik lett, és Lovassy Krisztián, aki a tavaly is nyert egy szakaszt, a kilencedik helyen áll.” - emelte ki Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője.

A biciklisek a Kossuth Lajos utca és a Fő tér érintésével haladtak végig a városon. Az első szakasz ma Zalaegerszegen zárult. Az érdeklődők minden nap élő közvetítésen követhetik nyomon a versenyt.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

FRISSÍTÉS!

 Sümeg után megállították a verseny első szakaszát a viharos idő miatt.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár