Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / FIFA bajnokságot szerveztek Várvölgyön
2024. feb. 20. kedd | Várvölgy
FIFA bajnokságot szerveztek Várvölgyön
Először rendeztek FIFA bajnokságot Várvölgyön. A település sport egyesülete azokat várta a programra, akik szívesen mérettették meg magukat versenyhelyzetben. Az e-sport egyre nagyobb népszerűségnek örvend ma már hazánkban is, az ilyen események pedig jó alkalmat adnak a közösségépítésre.

Húsz fiatal vett részt a bajnokságon. A viadal három konzolon zajlott párhuzamosan, a sorrendet sorsolással állították fel a szervezők. Többségében férfiak versengtek egymással, de egy női résztvevő is ringbe szállt. Sokan játszanak különböző videojátékokkal, ez jellemzően magányos elfoglaltság, de az ilyen alkalmakkor van lehetőség találkozni és megosztani egymással a tapasztalatokat, a különböző stratégiákat.

„Már nagyon régóta játszom, kisgyerek korom óta. A bajnokságon meg azért vagyok, mert itt vagyunk a rokonoknál, megtudtam, hogy itt van egy verseny, aztán beneveztem.” - mondta egy résztvevő, Somogyi Boldizsár.

A várvölgyi sportegyesület kiemelkedően aktív volt az elmúlt időszakban. Az amatőr focisták a mérkőzéseken túl is szeretnék megmozgatni a falu lakosságát. Ennek érdekében szerveztek már csocsó bajnokságot, az elmúlt hétvégén pedig az e-sport szerelmeseit várták. A szervezők azt vallják, hogy a sport minden formája összehozza az embereket. Kiemelt céljuk a közösségépítés, az, hogy a település fiataljait megszólítsák és programokat kínáljanak nekik. A tavaly sportnapot is szerveztek, ezt a rendezvényt az idén is szeretnék megtartani.

„Úgy gondoltuk a szervezőkkel, hogy egy közösségépítő, hagyományteremtő jelleggel ezt a bajnokságot szerveznénk meg minden évben februárban. Reméljük, hogy elmegy a hírneve, és minél többen lesznek majd évről évre. Csapatépítő, közösségépítő esemény.” - tájékoztatott Czimondor Tamás, a KSE Várvölgy elnöke.

A FIFA bajnokságon csoportokba osztották be a résztvevőket, közülük az első kettő jutott tovább a következő körbe, ezt követően egyenes kiesési ágon dőlt el a bajnok személye. Az első három helyezett kupát és emléklapot vihetett haza, Az egyesület azért időzíti a téli időszakra a programok nagy részét, hogy a hideg és a korai sötétedés ellenére is kimozdítsák a lakosságot. Márciusban sportbált szerveznek, júniusban pedig kispályás tornabajnokságot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 14. kedd 17:59 | Keszthely
Először rendeztek FIFA e-sport bajnokságot a Helikon Teniszcentrumban.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Mintegy negyven versenyző ült asztalhoz vasárnap Keszthely Város Sakkbajnokságán.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Harmadik alkalommal szervezett megmérettetést a MATE Georgikon.
| 2024. jan. 16. kedd 10:46 | Várvölgy
Hagyományteremtő céllal szervezték meg az l. Zsidi csocsó bajnokságot a hétvégén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.