+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hullámzott a sárkány, kikötöttek a német kalózok és erősödött az immunrendszer is
2024. február 12. hétfő 19:15 - Keszthely
Hullámzott a sárkány, kikötöttek a német kalózok és erősödött az immunrendszer is
350 jelmezes és nagy számú érdeklődő volt a Keszthelyi Városi Karneválon. Ötletes jelmezekkel versengtek a zsűri előtt a jelentkezők. A rendezvény kiemelt szerepet tölt be Keszthely idegenforgalmi palettáján. A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete 23. alkalommal rendezte meg a télűző programot.

A medve, a tehén, a motoros és a bohóc is ütőt ragadott. A Boombatucada adta meg idén is a karnevál ritmusát.

„Ez kell a mai világban, nem a szomorúság. Elűzzük a telet” - vélekedett Hanzell Györgyné. 

Hunor és Magor egészen a belvárosig űzte a csodaszarvast. Az Életfa óvoda természetesen a szülőket is bevonta a produkcióba. A karnevál elmaradhatatlan felvonulója a sárkány. 24 gyermek bújt meg a méretes maskarában.

„Őket hatos csoportokra osztottuk. A páros és páratlan csoportok mennek és vezényszóra történik, hogy vagy leguggolnak, vagy felemelik a karikát és így olyan hatást keltenek, mintha hullámozna a sárkány” - magyarázta Kozári Marcell. 

A fúvósok mexikói poncsót öltöttek, a környék németajkú közössége pedig kalózjelmezbe bújt, de fosztogatás helyett, inkább osztogattak. Aranybevonatú csokoládét kaptak a szerencsések. A színes menetet film- és mesefigurák, gólyalábasok tarkították, de még az immunrendszer is testet öltött.

„Vörösvértest vagyok, ő fehérvérsejt, ő pedig vérlemezke és a kádban találtam ki, hogy ez legyen” - mesélte Fekete Alexandra. 

A Keszthelyi Városi Karnevál mindig nagy érdeklődésre tart számot. A város és a térség mellett a Dunántúl több szegletéből is jöttek vendégek. A zsűri ezúttal is Goldmark Károly Művelődési Központ erkélyéről figyelte a maskarásokat, akik a Fő téren felállított színpadon is bemutatkoztak.  35 csoport regisztrált, de még a rendezvény délelőttjén is többen jelentkeztek a felvonulásra. Összesen 350 jelmezes volt a karneválon. 

„Annak idején, amikor elkezdtük, akkor ennek volt egy ilyen, hogy az idegenforgalmi szezon kinyújtása egy ilyen korai dátummal, ami – azért lehet mondani – országosan ismert, de a Dunántúlon mindenképpen…most meg már szeretetből, nem tudunk leállni” - nyilatkozta Dévényiné Balogh Gyöngyi, a szervező egyesület elnöke. 

A szervező borbarát hölgyek ezúttal is megvendégeltek minden jelmezest. Forró teával, fánkkal és zsíros kenyérrel készültek. A rendezvényen volt játszóház, gasztronómiai kitelepülők. A támogatóknak köszönhetően értékes nyereményekkel díjazták a maskarásokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus