+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely újra felkerült a turisztikai térképre
2024. február 2. péntek 15:02 - Keszthely
Keszthely újra felkerült a turisztikai térképre
Keszthely polgármestere is bekerült a turizmus meghatározó személyei közé. Manninger Jenő elmondta, hogy tavaly ezen értékelés szerint is Keszthely bekerült a turisztika élvonalába. A turisztikai rangsor összeállításánál a vendégéjszakák mellett a döntéshozók azt is figyelembe vették, hogy az adott település milyen infrastrukturális fejlesztésekkel, rendezvényekkel, projektekkel, marketingmunkával támogatja a turizmus-vendéglátást.

Fotók a 31. Turizmus Évadnyitó Gáláról. 1300 résztvevővel és a korábbiaknál is több kiállítóval rendezték meg az eseményt Budapesten. A hagyományokhoz híven bemutatták a turizmus TOP 50-es kiadványt. Az ágazat meghatározó szereplői közt a TOP 10 polgármestereknek külön fejezetet szenteltek. Ebbe került be Keszthely első embere, Manninger Jenő.

„Elsősorban nem nekem szól nyilván, hanem Keszthelynek, de örülök, hogy ezt így megkaphattam. Ez azt jelenti, hogy a város újra felkerült a turisztikai térképre. Ebbe a TOP 10-be általában nagyobb gyógyfürdők vannak benn, Gyula, természetesen Hévíz, Hajdúszoboszló, ahol nagyon sok a vendég. Nagy öröm, hogy a Balatonról Balatonfüred mellett most már Keszthely is szerepel a TOP 10-ben” - nyilatkozta a polgármester. 

A legújabb szállodai beruházások mellett új attrakciók is voltak tavaly a városban: felújították a fenékpusztai Festetics-majorságot, bővült a kastélymúzeum és kerékpáros központ nyílt a Balaton-parton. A rendezvények közt kiemelkedik a KeszthelyFest. Az elő- és utószezonban pedig a Tour de Hongrie szakaszbefutó és a tenisz Davids-kupa válogatott mérkőzés járult hozzá a vendégforgalomhoz és a sajtómegjelenésekhez.  Keszthelyen 2023-ban 320 ezer vendégéjszaka realizálódott. Jó hír, hogy ezek nem csak a főszezonra koncentrálódtak: tavasszal és ősszel ugyanis csaknem kétszer annyi éjszakát töltöttek el a turisták a városban, mint 2022-ben.

Manninger Jenő hozzátette: „40 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a korábbi évekhez képest. Ez elsősorban az új szállodáknak köszönhető, a korábbi kisebb szállodafejlesztéseknek. Természetesen nem csak ezt nézték, hanem azt is hogy milyen rendezvények vannak, milyen a város kulturális élete. Azt hiszem, tavaly a KeszthelyFest és más nagy rendezvények is olyan hírnevet biztosítottak Keszthelynek, hogy így vissza tudtunk kerülni ebbe a rangsorba és ez szerintem továbbra is erősíti Keszthelynek a vonzerejét.”

Manninger Jenő hozzátette: együttműködésekkel és rendezvényekkel fogják segíteni, hogy a szálláshelyek, különösen a két nagy szálloda jól üzemelhessen. Folytatódnak a rendezvények, a KeszthelyFest mellet filmfesztivált is terveznek. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációra, hogy a város híre, programjai minél többekhez eljusson.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus