+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Alkotások vászonra és papírra
2024. január 22. hétfő 14:54 - Keszthely
Alkotások vászonra és papírra
Festménykiállítással egybekötött verseskötet bemutató délutánt szerveztek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A zenés-táncos eseményen Bajzikné Panni Harmónia című új verseskötetével és kiállított olajfestményeivel ismerkedhetett meg a közönség.

Mindenkit foglalkoztató kérdésekkel is szembesítenek Bajzikné Panni 14. verseskötetének művei. A költő nem ragad le egy témánál, mindig keresi az új inspirációt.

„Annak idején amikor a pandémia volt elég sok versem született. Most, ahogy idősödöm magával a korral is sokat foglalkozom, a haladó idővel, ami ugye fut velünk. De maradok a természeti, balatoni kirándulós, hegyes témáknál is.”

A rendezvényen Szabó Attila festőművész méltatta a Bajzikné Panni festői és versírói munkásságát. Elmondása szerint a költészet társművészet a festészettel, ami a kiállított munkákban és az elhangzott szavalatokban érezhető is. Szabó Attila mentora és rajongója is Bajzikné Panninak. 

„A sok-sok beszélgetés nagyon szépen megismertette velem a Pannika gondolkodását, a lelkét is. Egy mélyen érző emberről van szó, aki tisztában van a világ rezdüléseivel. És ezek a rezdülések mind a verseiben, és mind a festményeiben nagyon erős, mély nyomokban felfedezhetőek.”

Bajzikné Panni 14. verseskötetének illusztrációit már a saját festményeiből válogatta ki. Alkotásait az internet segítségével is népszerűsíti, ahol egyre népszerűbbek a munkái. A saját elgondolású alkotások mellett, meghatározott kérésre is költ és fest.

„A facebook és hát az internet segítségével számtalan helyen lehet vele most már találkozni. Nekem nagyon tetszenek a versei is, időnként mondom is őket, szavalom is őket. Nagyon örültem, hogy a karácsonyi műsorunkba egy olasz dallamhoz megkértem, hogy írjon néhány versszakot hozzá, hogy magyar is tudjuk énekelni, és ezt is megtette.” - nyilatkozta Palágyiné Szőnyi Judit

A délután folyamán a nyugdíjas klub zenés és táncos műsorral is szórakoztatta a közönséget. Továbbá kisorsolták az alkotó több festményét és verseskötetét is.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus