Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Idén is hét hosszú hétvége lesz
2024. jan. 16. kedd | Keszthely
Idén is hét hosszú hétvége lesz
2023-hoz hasonlóan idén is hét hosszú hétvége lesz. Ebben az évben egyik ünnepnap sem esik hétvégére. A pihenőnapokat három szombatra áthelyezett munkanap kell ledolgozni. Az idegenforgalomban külön jelentősége van hosszú hétvégéknek. A kiemelt időszakoknak nagyon magas a foglaltsága.

A március 15-i, a húsvéti és a pünkösdi hosszú hétvégére is külön ajánlatokkal várja a vendégeket az egyik keszthelyi hotel. Azt tapasztalják, hogy elsősorban belföldi, nagycsaládos turisták érdeklődnek.

„Külön ajánlatokkal is készülünk, illetve külön programokkal is. Alapból fontos számunkra, hogy a szállodából pozitív élményekkel menjenek el a vendégeink. Kiemelt időszakokban és hosszú hétvégéken ez hatványozottan igaz. Sok-sok gyerekprogrammal készülünk ilyenkor és a felnőtteknek is tartogatunk különlegességeket” - nyilatkozta Bihari Dávid, a Sirius Hotel igazgatója. 

Idén karácsonykor hatnapos hosszú hétvége lesz, mivel december 25. és 26. szerdára, illetve csütörtökre esik. A szállodáknak különösen magas ilyenkor a foglaltsága. Hévíz is a legkedveltebb úti célok egyike.

„Az utóbbi időben divatossá vált karácsonykor szállodákat megkeresni, hiszen leveszik a gondot az ott tartózkodóknak a készülődésről és így ezt az időt a szeretteikkel való időtöltésre tudják fordítani” - mondta televíziónknak Vlasits Gergely, a Hunguest Helios igazgatója. 

A hazai szálláshelyeknek fontosak a hosszú hétvégék. Magas foglaltsággal üzemelnek ilyenkor a szállodák, apartmanok és más egységek. A koronavírus óta megváltoztak az utazási szokások, jellemzően az utolsó pillanatban foglalnak csak a vendégek. A hosszú hétvégék közönsége viszont tudatos, időben, akár hónapokkal előre lekötik szálláshelyüket.  Az egyházi ünnepek, a húsvét, a pünkösd és a karácsony külföldön is ünnep. Így ekkor nemcsak hazai vendégek érkeznek hazánkba. Korábban a németajkú turisták voltak a jellemzőek.

„Nyilván a hosszú hétvégék pozitívan befolyásolják főleg a főszezonon kívüli időszakot. Egy nyári időszak a Balaton partján, az mindenképpen a főszezon és az elő- utószezonban ezek a hosszabb hétvégék „segíteni tudnak”. Sőt, nem csak hogy segíteni, hanem árbevétel szempontjából még akár magasabb árakat is lehet produkálni ebben az időszakban, mint egyébként. Egy új fogalom is elterjedt most már, a főszezonon kívül van a kiemelt szezon, ami általában ezeket a hétvégéket értjük, amik több napból állnak össze” - fogalmazott Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Mivel egyetlen ünnepnap sem esik hétvégére, hét hosszú hétvégé lesz 2024-ben. A húsvét mellett augusztus 20-a is négynapos ünnep lesz. Március 15-e és november 1. is péntekre esik. Október 23. szerdán lesz, így az nem eredményez hosszú hétvégét. A pihenőnapokat három szombatra áthelyezett munkanap kell ledolgozni: augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV  

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
Több hőmérsékleti rekord született március utolsó, valamint április első napján is.
| 2023. ápr. 10. hétfő 13:58 | Keszthely
Mintegy 5000 látogató nézte meg a Helikon Kastélymúzeum kiállításait péntektől vasárnapig.
| 2023. jan. 10. kedd 15:31 | Keszthely, Alsópáhok
Hat hosszú hétvége és kilenc munkanapra eső munkaszüneti nap lesz idén.
| 2022. ápr. 14. csütörtök 17:25 | Keszthely
| 2022. már. 18. péntek 13:56 | Hévíz
A járvány enyhülésével bátrabban utaznak és kapcsolódnak ki az emberek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.