+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Kiscápáknál járt a Magyar Úszó Szövetség
2018. november 22. csütörtök 10:16 - Keszthely
A Kiscápáknál járt a Magyar Úszó Szövetség
Magas rangú vendégek vettek részt a Keszthelyi Kiscápák csütörtöki edzésén. A Magyar Úszó Szövetség elnöke és alelnöke nem csak a gyerekekkel találkozott, hanem a város elöljáróival is tárgyalt az egyesület támogatási lehetőségeiről. A fiatalok nagy örömmel fogadták a vendégeket.

A Magyar Úszó Szövetség elnökét és szakmai alelnökét köszönthették Keszthelyen a Kiscápák. A gyerekek kiemelkedő sporteredményeiknek köszönhetően érdemelték ki a látogatást. Dr. Wladár Sándor és Turi György a Kiscápák Sport Egyesület hívására érkeztek a városba, ahol az úszók számára kínálkozó támogatási lehetőségekről tárgyaltak az egyesület és a város vezetőivel is.

„Mi nyilvánvalóan amellett lobbizunk, hogy a Kiscápák kapja meg a korábbi helyét ebben a rendszerben, hiszen több mint 6 éven keresztül bizonyított már egyrészt a mindennapos úszás oktatásban itt a térségben, a városban történő iskola úszás oktatásban, bizonyított az utánpótlásban és a versenysportban, hiszen a térség legeredményesebb egyesületéről beszélünk.” - tájékoztatott a MÚSZ elnöke.

Az úszó szövetség elnökségi tagjai a Kiscápák délutáni edzésére is ellátogattak csütörtökön. A gyerekek a keszthelyi Csík Ferenc Tanuszoda két sávján úszták a hosszokat. A Kiscápák úszói kiemelkedő eredményeket mondhatnak a magukénak, legutóbb két úszó, Nett Vivien és Hetyei Nóra került be a Héraklész válogatottba. Az egyesület elnöke, Szántó Kata elmondta, az úszó szövetség elnökségének látogatása nagyon sokat jelent a számukra.

„Egész Dunántúlon az egyesület lett a harmadik legeredményesebb egyesület az országos pontversenyben Győr és Pécs után. Ezek mind nagyon régmúltú egyesületek, és bekerülni ebbe az elit társaságba, sőt mondhatom azt, hogy a pontversenyben a Kiscápák az elsők a magyar bajnokságban, akiknek nincsen felnőtt és ifjúság korú válogatottjuk. Ezekkel a gyerekekkel el tudtuk érni, hogy az első ilyen kicsi egyesület vagyunk az országban, ami nagy szó, és ezért köszönjük Wladár Sándor úrnak, hogy felhívja a városvezetőknek és az iskolavezetőknek a figyelmét arra, hogy érdemes ránk odafigyelni.” - tette hozzá az egyesület elnöke.

A gyerekek számára nagy meglepetés volt a szövetség elnökének a látogatása. A fiatalok kicsit megilletődötten fogtak kezet a vendégekkel, majd közös fotók is készültek. Az egyesület és a szövetség vezetősége is eredményesnek ítélte a látogatást.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó