Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Különleges ajándék az időseknek
2023. dec. 7. csütörtök | Keszthely
Különleges ajándék az időseknek
Masszázst és frizuraigazítást kaptak karácsonyra az Idősek Otthonának lakói. Az Asbóth iskola diákjai lepték meg a szépkorúakat. Az intézményben az oktatás mellett nagyon fontos, hogy ráirányítsák a figyelmet a közösségi munka fontosságára. Ezért döntöttek úgy, hogy az ünnepek közeledtével meglátogatják az időseket.

Az Idősek Otthonának lakói időről időre részt vesznek különböző programokon. Nagyon szeretik a közösen együtt töltött időt. Most azonban a fiatal generációval találkozhattak, akik egy rögtönzött szépségszalont rendeztek be az egyik szobában. Nagy népszerűségnek örvendett a masszázs, de a régi asbóthos dolgozók a találkozásnak is nagyon örültek.

„Minden jó volt nagyon. A kézmasszázs is, minden. Meg örültem neki, hogy láthattam a volt kollégákat, többek közt Tündikét, Ritát, meg remélem tudok várni annyit, hogy igazgató bácsi jön, Andriskánk, kis tünemény. Én nagyon szerettem az Andrist.” - mondta egy lakó, Gelencsér Béláné.

A diákok a kezet, a fejet és a hátat is kezelésbe vették. Volt olyan lakó, aki igénybe vette az összes szolgáltatást. A hölgyek szívesen ültek be a fodrászszékbe egy frizuraigazításra, de volt, aki a gyantázást is vállalta. Az intézmény tanulói és munkatársai azt tapasztalták, nem csak a szépészeti beavatkozások, hanem az érintés, a jó szó, a fiatalokkal való találkozás, beszélgetés is nagyon fontos az időseknek.

„Megpróbáltuk átgondolni, hogy mivel tudnánk mi örömet, jót adni idős embertársainknak. Arra gondoltunk , hogy nekünk van egészségügyi ágazatunk, illetve szolgáltató: gyógymasszőr, fizioterápiás, fodrász illetve kozmetikus tanulókkal, tanárokkal. Valahol a fogyasztói társadalomban elcsúsztak az értékek, mindent pénzért akarunk megvenni, de ez olyan melegséget, olyan pluszt adna embertársainknak, rászoruló embertársainknak, amivel jó érzést tudunk adni.” - tájékoztatott Linhart Rita, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum igazgatóhelyettese.

A kezdeményezés az Asbóth iskolából indult, az Idősek Otthona vezetősége pedig szívesen fogadta a megkeresést. Korábban nem volt ehhez hasonló esemény az intézményben, ezért is örültek nagyon a lehetőségnek.

„Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó ötlet volt az iskola részéről, hogy bennünket is megkerestek. Én remélem, hogy ezzel hagyományt teremtünk, és akár nem csak karácsonyi vagy adventi időszakban, hanem máskor is láthatjuk a gyerekeket, hiszen a nénik nagyon szeretik hogyha foglalkoznak velük. Ezek a kislányok nagyon kedvesek, mindent megtesznek azért, hogy ez a mai délelőtt jól sikerüljön.” - emelte ki Királyné Domaházi Csilla, az ESZI Idősek Otthona intézményvezetője.

A legnagyobb sikert az Asbóth iskola zenekarának fellépése okozta. Az együttes karácsonyi muzsikával örvendeztette meg az időseket, akik együtt énekelték a dalokat az előadókkal.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 14. csütörtök 15:12 | Keszthely
Az Egyesített Szociális Intézmény vezetősége igyekszik minden nagy ünnepnél mosolyt csalni a lakók arcára
| 2022. aug. 4. csütörtök 17:02 | Keszthely
Az Egyesített Szociális Intézmény az ellátottakat és családjukat is vendégül látta.
| 2020. nov. 3. kedd 15:48 | Keszthely
21 esetben lett pozitív a teszt, az igazolt fertőzötteket elkülönítették.
| 2020. okt. 29. csütörtök 14:18 | Keszthely
Tünetei nincsenek, állapota stabil az idősnek, tudatta az intézmény vezetője televíziónkkal.
| 2020. szep. 9. szerda 14:09 | Keszthely
Az ESZI vezetése törekszik arra, hogy biztosítsa a kiegyensúlyozott, biztonságos környezetet a lakóknak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.