+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megérkezett a Mikulás
2023. december 6. szerda 17:27 - Keszthely
Megérkezett a Mikulás
A város több pontján is felbukkant a Mikulás. A Zöldmező Utcai és a Csány-Szendrey iskolában is megajándékozta a gyerekeket, de délután megérkezett a Fő térre is. Mindenhol nagyon lelkesen fogadták a nagyszakállút, aki nagy örömmel találkozott a gyerekekkel az idén is.

Sportautóval érkezett ebben az évben is a Mikulás a Zöldmező Utcai Általános Iskola udvarára. Természetesen nem jött üres kézzel. Folyamatosan kerültek elő a szaloncukrok a puttonyból. A tanulók már nagyon várták, szeretik ezt az ünnepet.                

„Legalább tudom, hogy a húgommal is együtt lehetünk majd otthon, meg a családommal.” - mondta a Zöldmező Utca Általános Iskola és EGYMI tanulója, Kovács Zalán Botond.

A Télapó jókívánságokkal is kedveskedett a fiataloknak. Megígértette velük, hogy minden esetben szót fogadnak, mert ő csak a jó gyerekeket látogatja meg. Horváth Tamás képviselő szervezésében három különleges jármű érkezett. A versenyautókat Gyors Péter, Leskó László és Adorján Ákos közreműködésével mutatták be. Az osztályfőnökök által kiválasztott, legszorgalmasabb tanulók egy élményútra is elmehettek.           

„Hatalmas nagy élmény egy az, maga a Mikulás-várás, ugye erre készülünk azért már jó két hete. És azért minden gyerek gyerek, és nagyon várja a Mikulást. A másik, hogy ilyen hiper-szuper autók, az a fiatalokat nagyon lenyűgözi. És az, hogy megnézhetik és beülhetnek, ez hatalmas nagy öröm és élmény.” - emelte ki Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utca Általános Iskola és EGYMI igazgatója.

A Csány-Szendrey iskolába is megérkezett a Mikulás. A hagyományok szerint motorral látogat el a gyerekekhez a nagyszakállú, az időjárás miatt azonban ezúttal az aulában fogadták a fiatalok. Az iskolások nagyon várták a Télapót nemcsak az intézményben, hanem otthon is.

„Én nagyon vártam a Mikulást, írtam is neki levelet. Azt kértem, hogy találkozhassak Rudolffal, és elvitte. Remélem, hogy fogok találkozni Rudolffal.” - mondta a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója, Munkácsi Réka.

„Otthon kaptam egy csomó szaloncukrot meg új kalendáriumot. Én nagyon boldog voltam, amikor hazaértem és megláttam, hogy a Mikulásnak az ajándékai ott vártak az ablakban.” - mondta az intézmény másik diákja, Tubor Alma.

A gyerekek minden évben nagyon örülnek a Mikulásnak. A nagyszakállú is szívesen látogatja meg őket, hiszen nagy szeretettel fogadják a fiatalok. Az idén a Télapó is meglepődött a lelkes fogadtatáson.

„Ekkor ovációval és ilyen tapssal, meg ilyen reagálással életemben még nem találkoztam. Ennyi gyerek. Egyszerűen egy pillanatra annyira meglepődtem, hogy alig jött ki a számon mondta, hogy tudjam őket köszönteni.” - emelte ki a Mikulás.

Az iskolában minden évben fogadják a nagyszakállút. A gyerekek nagyon készülnek a látogatásra, hiszen nagy élmény találkozni a Mikulással. Emellett azoknak is szeretnének örömet csempészni a napjukba, akik más helyszínen esetleg nem tudnak találkozni a Mikulással.

„A gyerekeknek ez nagyon nagy esemény, már napok óta, sőt hetek óta készülnek rá, hogy jön a Mikulás. Várják, ajándékot készítenek neki, verset, éneket tanulnak. Olyan osztályokba is eljut így, vagy olyan osztályokban lévő gyereke is találkoznak vele, akikhez esetleg nem megy el a Mikulás.” - tájékoztatott Tikos Ágnes, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanítója.

A Fő térre ezúttal is hintón érkezett a Mikulás. Az egész napos eső délutánra alábbhagyott, így nagyon sok család várta a Télapót. A nagyszakállú megállt az útja során, hogy szaloncukrot osszon és fényképeket készítsen. A sátor alatt felállított fotelben arra is talált alkalmat, hogy beszélgessen a gyerekekkel. Keszthely város Mikulását az idén is hatalmas gyereksereg fogadta.         

Lendvai Bianka, Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus