+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lábtollas maratont rendeztek Cserszegtomajon
2023. december 6. szerda 16:09 - Cserszegtomaj
Lábtollas maratont rendeztek Cserszegtomajon
23 órás baráti tornát rendeztek a cserszegtomaji lábtollasok. A településen régóta űzik a sportágat. A sportkör tagjai a versenyeken is szép eredményeket érnek el.

A lábtoll labda egy kínai eredetű 300 éves sport. Az ázsiai országokban az egyik legkedveltebb szabadidős játék.Hazánkban 1992 óta van jelen. Minden korosztály űzi a mozgásformát. A lábtoll-labdázás versenyeit a könnyű labda miatt teremben rendezik meg meghatározott magasságú és szélességű hálóval elválasztott pályán. Cserszegtomajon több mint 2 évtizede nagy népszerűségnek örvend a sportág. Rohamosan terjed a fiatalok körében. A településnek kiváló csapata van. Tagjainak többsége hosszútávra választotta a technikás sportot.

"Ide jártam az általános iskolába és 2000-ben kezdtem el ezt a sportágat játszani. Takács Tamás,aki az edzőnk, ő Nagykanizsáról került ide, mint testnevelő tanár és idehozta ezt a sportágat. Én nem is hallottam róla először. Ő általa tudtam meg, hogy ez létezik. Ki lehetett próbálni. Eljöttem, kipróbáltam, megtetszett és azóta benne vagyok." mondta Farsang Imre.

A látványos csapatjáték 23. születésnapját ünnepelte Cserszegtomajon. Ebből az alkalomból várták az ország minden részéből a lábtollasokat egy maratoni, 23 órás versengésre. Volt, aki Szolnokról érkezett, aludt is egy keveset mielőtt beállt játszani. Mert a lábtoll játékban is szigorú szabályok vannak és koncentrálni kell.

"Alapvetően azt szoktuk mondani,hogy annyiban tér  el a tollaslabdától,hogy lábbal játsszuk. Gyakorlatilag három formája különböztethető meg. Az egyik a csapat - ami a hátam mögött is játszik- ahol három játékos ellen. Gyakorlatilag a szabályok úgy érvényesíthetők, hogy négy érintés lehet egyik oldalon illetve a másik oldalon. Vannak különböző érintések. Testtel is lehet, térddel, illetve lábfejjel is lehet érinteni, illetve a talpalás, mint egy ütésforma szerepel még a repertoárban. Annyi a lényeg, hogy a kezet, illetve a kart nem érintheti a labda."- adott tájékoztatót Dr. Varga Zoltán.

Párosban és egyéniben is játszottak a helyi és a vendég lábtollasok. A 23 órás találkozón 31 sportoló vett részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus