+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb szakaszokon újult meg a Balatoni Bringakör
2023. december 1. péntek 15:58 - Vonyarcvashegy
Újabb szakaszokon újult meg a Balatoni Bringakör
Elkészült a Balatoni Bringakör újabb szakaszainak felújítása. Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá és biztonságosabbá a bicikliseknek. Az átadón elhangzott, a kerékpárút nemcsak turisztikai szempontból fontos. A lakosságnak is sokat jelenthet, hiszen többen használják munkába járáshoz, kiránduláshoz.

Vonyarcvashegyen 1030 méter hosszban újult meg a kerékpárút a sportpálya és a kikötő közötti szakaszon. Kicserélték a burkolatot és ki is szélesítették az utat. Emellett szegélyeztek, aszfaltoztak, burkolatjeleket is festettek. Több helyre kerültek ki közlekedési táblák. Ezek mind a továbbhaladást, a megfelelő tájékozódást segítik. E mellett 445 méter hosszban a Fürdő utcánál is történt fejlesztés.

„Összekötött bennünket, Vonyarcvashegyet és a régiót. Legnagyobb haszonélvezői ennek az egésznek, maga azok a lakosok, emberek lesznek, akik ezt majd kihasználják, akik ezt majd élvezni fogják. És itt kapcsolódik össze, hogy mindegyik, ami most elkészült beruházást megelőzte, hogy milyen lakossági igények merültek fel. És azoknak jó része megtörtént.” - mondta el Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

A beruházás érintette Balatongyörököt is. Számos szakaszon szélesítettek, aszfaltoztak. Itt több utcában, összesen 1234 méter újult meg. A két település között a ’90-es évek óta van kerékpárút.

„20-30 évvel ezelőtt a két méteres széles út is kiváló volt kerékpárút szélességnek, ma pedig ugye 3 méter 30 centi a minimális Európai Uniós elvárás. Úgyhogy tudjuk, hogy ilyen szélesesítések és ilyen bővítések is folynak a kerékpárutak tekintetében. És lehet, hogy 30 évvel ezelőtt még csak néhány 100 kerékpáros tekert ezen a kerékpárúton, ma pedig, hogyha én jól tudom a számokat, azért több százezer kerékpáros kerüli meg a Balatont nyáron, vagy akár kisebb-rövidebb szakaszokat tesznek meg.” - emelte ki Biró Róbert Balatongyörök polgármestere.

Zala vármegyében összesen 2709 métert érintett a fejlesztés, mely 274 millió forintból valósult meg. Kovács Kornél az Építési és Közlekedési Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztályának vezetője arról számolt be, hogy a 205 kilométeres Balatoni Bringakör több mint fele fokozatosan megújult az elmúlt években. A fejlesztés főként a meglévő lakóutcák lokális, illetve teljes felületű felújítását, valamint a meglévő kerékpárútszakaszok rendbetételét foglalja magában. A most átadott szakasz Veszprém vármegyét is érintette.

„Ennél az összesen 10,5 kilométer hosszúságú fejlesztésnél is kettős cél teljesült. Megteremtődtek a biztonságos kerékpározás feltételei és mindemellett a kerékpárosok is azt észlelhetik, hogy egy magasabb színvonalú útvonalat használhatnak.”

A kerékpáros turizmus fellendítésének érdekében 2017 és 2023 között a NIF Zrt., illetve jogutódja az Építési és Közlekedési Minisztérium mintegy 350 kilométernyi bicikli utat adott át a kerekezőknek, illetve 85 kilométernyit felújított. Idén csaknem 600 kilométernyi kerékpárút terve készült, vagy készül el.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus