+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új fasor a Fodor utcában
2023. november 29. szerda 15:33 - Keszthely
Új fasor a Fodor utcában
Elkezdték az első új fasor telepítését a Keszthely – A fasorok városa programban. A Fodor utcában kislevelű hársakat ültetnek. A munkát a VÜZ Kft végzi. Manninger Jenő polgármester október közepén jelentett be faültetési programot. Keszthely híres a gesztenye és feketefenyő fasorairól, a városvezetés szeretné, ha több településrész látképe is gazdagodna új fasorokkal.

A Fodor utcában, a Kispostával szemben ássa a munkagép az ültetőgödröt. Keszthely faültetési programjának ez az első olyan területe, ahol új fasor kap helyet. Az elmúlt napokban a Fodor utca nyugati oldalán pótlásokat végeztek, most pedig egy új fasort létesítenek.

Manninger Jenő polgármester: „Keszthely híres a fasorairól a bevezető úton, a Fenyves alléról, de a városban is szükséges új fák ültetése. Nyilván meg kellett nézni, hogy hol van hely, hol lehet a közművek mellett elhelyezni és hol lesz szebb a városkép is. Nyilván majd több év kell hozzá, hogy az árnyékát is jobban lehessen majd élvezni, de ezért már így is látható lesz és szépül a város és minden utcánál szeretnénk, hogy ha szép lenne a látkép is.”

A Fodor utcában most összesen 54 kislevelű hársat ültetnek a Hőközpont és a Kisposta között. Ez a szárazságtűrő fajta kifejezetten fasorokhoz ajánlott. 20-25 méter magasra is megnőhet a nyáron sárga, illatos virágokat bontó fafaj. A Keszthely – A fasorok városa program keretében összesen 234 csemetét ültetnek el. Eddig a Kossuth Lajos utcában és a temető környékén voltak pótlások. Az időjárás függvényében napokon belül végeznek a Fodor utcában. Ezt követően a Hévízi úton és a Georgikon utcában lesznek telepítések.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus