+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Robbanás rázta meg Gyenesdiást
2023. november 27. hétfő 15:47 - Gyenesdiás
Robbanás rázta meg Gyenesdiást
Robbanás után tűz ütött ki egy család ház melléképületében Gyenesdiáson. Csodával határos módon az épületben tartózkodó idős nő túlélte az esetet, de súlyos égési sérüléseket szenvedett. A szomszédok húzták ki a romok alól. Azt még nem tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást.

Kidőlt vaskos falak, leomlott tető. A robbanástól gyakorlatilag megsemmisült a melléképület. Vasárnap körülbelül 9:30-kor rázta meg a detonáció a környéket. A családi házhoz hozzáépült melléképületben egy idős nő tartózkodott. A szomszédos boltból és egy lakóházból azonnal az egyedül élő néni segítségére siettek. A romokat látva a három férfi meglepődött, hogy a néni egyáltalán életben van.

„Próbáltuk kihúzni. Pont egy akkora hely volt, ahol éppen ki tudtuk húzni. Eléggé sokkos állapotban volt, kérdeztük, hogy hogyan van. Azt mondta, hogy jól. Amikor oda érkeztünk, akkor még a kezével próbálta az akkor még nem olyan nagy tüzet oltogatni. Próbáltuk kihúzni, illetve kitámogattuk. Viszont elég lassan ment neki a közlekedés” - idézte fel Zsiros Dániel. 

Egy másik szomszédnak olyan lélekjelenléte volt, hogy a gáz főcsapot is elzárta. A tűzoltók és mentők is gyorsan a helyszínre érkeztek.

„A helyszínre három tűzoltóautóval tizenkét keszthelyi hivatásos tűzoltó vonult és egy vízsugárral megfékezték a lángokat, egy vízsugarat pedig azért szereltek, hogy megóvják a lángoktól a főépületet” - nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

Mentőhelikopter szállította el a sérültet. A mentők tájékoztatása szerint a kezén és arcán másodfokú, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett az idős nő. A helyszíni vizsgálatok és fájdalomcsillapítás után égésplasztikai centrumba szállították. A felrobbant melléképületben volt egy gázkazán, egy gáztűzhely, és egy fatüzelésű kályha, ezek valamelyike, feltehetően gázszivárgás okozhatta a detonációt. A családi házban és a szomszédos épületben a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően nem esett kár.A Katasztrófavédelem még vizsgálja, hogy mi okozhatta a robbanást.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus