Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Robbanás rázta meg Gyenesdiást
2023. nov. 27. hétfő | Gyenesdiás
Robbanás rázta meg Gyenesdiást
Robbanás után tűz ütött ki egy család ház melléképületében Gyenesdiáson. Csodával határos módon az épületben tartózkodó idős nő túlélte az esetet, de súlyos égési sérüléseket szenvedett. A szomszédok húzták ki a romok alól. Azt még nem tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást.

Kidőlt vaskos falak, leomlott tető. A robbanástól gyakorlatilag megsemmisült a melléképület. Vasárnap körülbelül 9:30-kor rázta meg a detonáció a környéket. A családi házhoz hozzáépült melléképületben egy idős nő tartózkodott. A szomszédos boltból és egy lakóházból azonnal az egyedül élő néni segítségére siettek. A romokat látva a három férfi meglepődött, hogy a néni egyáltalán életben van.

„Próbáltuk kihúzni. Pont egy akkora hely volt, ahol éppen ki tudtuk húzni. Eléggé sokkos állapotban volt, kérdeztük, hogy hogyan van. Azt mondta, hogy jól. Amikor oda érkeztünk, akkor még a kezével próbálta az akkor még nem olyan nagy tüzet oltogatni. Próbáltuk kihúzni, illetve kitámogattuk. Viszont elég lassan ment neki a közlekedés” - idézte fel Zsiros Dániel. 

Egy másik szomszédnak olyan lélekjelenléte volt, hogy a gáz főcsapot is elzárta. A tűzoltók és mentők is gyorsan a helyszínre érkeztek.

„A helyszínre három tűzoltóautóval tizenkét keszthelyi hivatásos tűzoltó vonult és egy vízsugárral megfékezték a lángokat, egy vízsugarat pedig azért szereltek, hogy megóvják a lángoktól a főépületet” - nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

Mentőhelikopter szállította el a sérültet. A mentők tájékoztatása szerint a kezén és arcán másodfokú, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett az idős nő. A helyszíni vizsgálatok és fájdalomcsillapítás után égésplasztikai centrumba szállították. A felrobbant melléképületben volt egy gázkazán, egy gáztűzhely, és egy fatüzelésű kályha, ezek valamelyike, feltehetően gázszivárgás okozhatta a detonációt. A családi házban és a szomszédos épületben a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően nem esett kár.A Katasztrófavédelem még vizsgálja, hogy mi okozhatta a robbanást.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 6. hétfő 11:20 | Keszthely
Az eset során nem sérült meg senki, mindenki időben el tudta hagyni az ingatlant.
| 2018. feb. 27. kedd 16:29 | Keszthely
Kigyulladt egy melléképület szombaton Keszthelyen, a Dobó István utcában.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén már csaknem harminc helyszínre riasztották a zalai tűzoltókat szabadtéri tűz miatt.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Lesencefalu
Segítség kell egy tűzkárosult lesencefalui házaspárnak.
| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Zala vármegye
Nem csak rendkívül gyúlékony a szemét, de a tűzoltók bejutását is megnehezítik a felhalmozott tárgyek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.