+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Impozáns fenyőt kapott a város
2023. november 27. hétfő 15:19 - Keszthely
Impozáns fenyőt kapott a város
Megérkezett Keszthely karácsonyfája. Idén is felajánlásból kapta a város az ünnepi szimbólumot, melyet már be is faragtak a helyére. A több mint 10 méteres fenyőfa méltó dísze lesz az adventi és karácsonyi időszaknak Keszthelyen.

Rendőri felvezetéssel érkezett meg a délelőtti órákban a fát szállító teherautó Felsőpáhokról  Keszthelyre. A jármű gondos óvatossággal közelítette meg a Fő teret, hogy se a fában, se másban ne okozzon kárt. A nordmann fenyőt daru segítségével emelték le a platóról. A városüzemeltetés dolgozó faragták méretre a törzset. Sok munkájuk volt, bőven kellett igazgatni, hogy végső helyére kerülhessen az impozáns tűlevelű.

„Magánszemély által történt meg ennek a több mint 10 méter magas jegenyefenyőnek a felajánlása és a Bakonyerdővel közös együttműködés keretén belül sikerült ide a helyszínre szállítani. És a VÜZ Nonprofit Kft. dolgozói pedig beállítják a fát a helyére és megkezdődik a fának a feldíszítése.” - mondta el Sáringer-Kenyeres Marcell képviselő.

A város karácsonyfája szimbolikus jelentőséggel is bír, mivel e köré szervezik a gyertyagyújtásokat, így minden lakos kicsit sajátjaként is tekinthet rá.

„Természetesen ezzel kapcsolatban lesz adventi vásár. Lesz adventi esemény, szombat-vasárnap zenés programok, kitelepülők, evés-ivásra is lehetőség lesz úgy, ahogy eddig is szokott és természetesen annak megfelelően a karácsonyra való készülődés jegyében adventi gyertyagyújtások is, mert azért végül is azért advent elsősorban a karácsonyra való készülés, elmélyülésnek az ünnepe. Ennek megfelelően meg lesz szervezve minden hétvégén a rendezvény.” - osztotta meg Manninger Jenő polgármester.

A fenyőt a héten díszítik fel. A hétvégére már biztosan teljes pompájában fog ragyogni, akkor kezdődik az adventi időszak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus