+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csik Ferenc és a budapesti világversenyek a fókuszban
2023. november 14. kedd 16:35 - Keszthely
Csik Ferenc és a budapesti világversenyek a fókuszban
A 110 éve született Csik Ferenc, a budapesti vizes VB és az atlétikai világbajnokság volt a témája a Csik Ferenc öröksége vetélkedőnek. A KESOTE és a Fejér György Városi Könyvtár közös programjának fontos célja, hogy a fogyatékossággal élők és egészségesek közösen adjanak számot szellemi tudásukról.

A 2023-as magyar rendezésű világversenyek is a vetélkedő fókuszában voltak. A vizes VB és az atlétikai világbajnokság több feladványban is szerepelt. Természetesen Csik Ferenc, Keszthely olimpiai bajnoka is ott volt a feladatok közt.

„Közel áll hozzánk, itt élt Keszthelyen és ezért a felkérésre szívesen mondtunk igent és jövünk évente rendszeresen, amíg a képviselő asszony, Klári ezt szorgalmazza és megrendezi” - nyilatkozta Krupla Zoltán, a KÉSZ csapatának tagja. 

4 gárda összesen 15 fővel nevezett a versenyre. A KESOTE két gárdája mellett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Zala Megyei Mozgássérültek Egyesületének Keszthelyi Csoportja adott számot tudásáról.

Nemes Klára szervező: „Én úgy érzem, hogy a sport ugyanolyan helyet kell, hogy elfoglaljon a fogyatékossággal élőknek, mint az egészséges embereknek. A sport ad egy jellemet, ad egy erőt, egy kitartást, ugyanerre szükség van, ha szellemi vetélkedőt hívunk össze.”

A KESOTE szervezése mellett a Fejér György Városi Könyvtár vállalta a vetélkedő feladatsorának összeállítását. Az igaz-hamis mellett párosító, totó, kakukktojás és helyezéskereső is volt. Utóbbinál azt kellett tudni, hogy egy-egy sportoló milyen eredményt ért el az adott világversenyen. A Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör üdvözölte a programot. Azt vallják, fontos a Keszthelyen élt, vagy ide kötődő sportolók emlékének megőrzése, illetve napjaink sportjának népszerűsítése is. 

Góth Imre Árpád, a Dr. Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör elnöke: „Számunkra természetesen a legfontosabb a bajnoknak a népszerűsítése, Csik Ferencé, úgyhogy nagyon örülünk, hogy a KESOTE ezt a versenyt megrendezte és akik eljöttek, részt vesznek rajta, felkészültek az életéből, történetéről és ma számot adnak a tudásukról.”

A vetélkedőt a KESOTE I. számú csapata nyerte, a képzeletbeli dobogó második fokára a KÉSZ gárdája állhatott, bronzérmes lett a KESOTE II. számú csapata, megelőzve a  Zala Megyei Mozgássérültek Egyesületének Keszthelyi Csoportját.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus