+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 2025-ben készülhet el a Kísérleti utcai bölcsőde
2023. november 14. kedd 16:32 - Keszthely
2025-ben készülhet el a Kísérleti utcai bölcsőde
2025-ben készülhet el a Kísérleti utcai óvoda helyén az új bölcsőde. Keszthely szeptemberben nyert 420 millió forint támogatást a beruházásra. Építészeti és szakmamódszertani szempontból is modern épületet húznak fel. Manninger Jenő polgármester kedden elmondta, Keszthely jövőt kínál a családoknak.

Természetközeli, élhető tereket alakítanak ki az új bölcsődében. A Schwarz Dávid utca felőli szárnyban lesz a fogadó rész, a nevelői és kiszolgáló helyiségek, a hosszanti szárnyban pedig a csoportszobák, az öltöző és a gyermekfürdők.  Fedett terasz alatt babakocsi- és kerékpártároló lesz és a foglalkozásokat is a napfénytől vagy esőtől védett kültéri helyen tarthatják majd.  A vázlattervek bemutatásán a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője azt mondta, bölcsődei mintaterv alapján készítik el a végleges tervet. 

„A projekt része a bölcsődéhez kapcsolódóan a kültéri környezetnek a kialakítása is. Ez azt jelenti, hogy természetesen játszókertet is kialakítunk, udvari játékokkal, sőt párakapu telepítése is megtörténik. A projekt keretében lehetőség adódik arra is, hogy a teljes belső bútorzatot és berendezési tárgyakat is biztosítani tudjuk a projekt költségvetéséből” - nyilatkozta Rodekné Hederics Erika.  

A város 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a projektre. Az erről szóló szerződést már aláírták. A Kísérleti utcai óvoda helyén 2 csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde lesz. A városvezetés egyébként is tervezte, hogy bölcsődét épít, amire lakossági igényeket is regisztráltak – mondta Manninger Jenő polgármester. Hozzátette: az egyház már építi a közelben a Kiskastély óvodát. 

 „Én azt gondolom, hogy Keszthely azzal, hogy bölcsődét és óvodát épít, ez azt jelenti, hogy kifejezetten a jövőre gondolunk és a városnak az egyik legfontosabb célja, hogy a gyerekeket, a családokat letelepítse a városban és jövőt kínáljon. Ebbe illeszkedik bele ez a bölcsődeépítés.”

Most az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációt készítik. Ennek jóváhagyása után írják ki a közbeszerzést. A munkálatok kezdését jövő év első félévére datálja az önkormányzat. Legkésőbb 2025. első negyedévében szeretnék befejezni a kivitelezést. A gyermekek beíratását 2025 januárjától tervezik. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus