+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új fogászati magánpraxis nyílt Gyenesdiáson
2023. november 6. hétfő 16:33 - Gyenesdiás
Új fogászati magánpraxis nyílt Gyenesdiáson
Az önkormányzat két és fél éve épült gyermekorvosi épületében kapott helyet egy fogorvosi rendelő. A településvezetés korábban jelentős pályázati és magánforrást áldozott a fejlesztésre. Gál Lajos polgármester szerint nagy jelentőségű, hogy kihasználják már az erre a célra épült helyiségeket.

2021 júniusában adták át Gyenesdiáson az új gyermekorvosi rendelőt. A fejlesztést az iskola és a felnőtt háziorvosi rendelő mellett valósították meg. Az épületben fogászatot is terveztek. Az ehhez szolgáló helyiségeket szerkezetkész állapotig készítették el.

Gál Lajos polgármester: „Az akkoriban közel 120 millió forintos beruházás volt, amihez nagyon sokat kellett hozzátenni az önkormányzatnak is, kaptunk állami támogatást is, kifejezetten erre a célra, hogy a gyerekorvoslás mellett a fogászat is alapvetően még helyet kapjon. Azt hangsúlyoznom kell, hogy Gyenesdiáson az alapellátás nem változik, dr. Novák Zsuzsanna végzi az alapellátást. Tiszteljük, becsüljük az ő munkáját, természetesen az iskolafogászatot is ő viszi. Ellenben ez a harmadik magánrendelő a településen. A közösség egészségügyét erősíti mindaz, amit a magánrendelők is nyújtanak.”

A fogászati szakrendelőt Páncsicsné Dr. Varju Anna bérelte ki. A helyi, fiatal fogorvos családi önerőből rendezte be és nyitotta meg a fogászatot. Az önkormányzatnak nem kellett ebbe pénzt fektetni már. A kor minden kívánalmainak megfelelő magánpraxis kulcsát jelképesen adta át Gál Lajos polgármester. A településvezető elmondta, hogy a nyári szezonban a 4200 fős lélekszám a háromszorosára duzzad a nagyközségben. Ezt is kiszolgálhatja az új magánpraxis.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus