+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / DK: megélhetési válság sújtja az embereket
2023. október 12. csütörtök 11:19 - Keszthely
DK: megélhetési válság sújtja az embereket
A jelenlegi kormány nem jól, pontosabban nem is kormányozza az országot – állítja a Demokratikus Koalíció. A párt Vas és Zala vármegyékben szervezett utcafórumokat. A DK elsősorban a nyugdíjakról és az egészségügyről osztja meg gondolatait.

Gy. Németh Erzsébet alelnök azt állítja, ma leginkább a szociális és megélhetési válság érinti az embereket, főleg a nyugdíjasokat. Hozzátette, a mostani kiegészítéssel sem adják meg azt, ami járna nekik.

„Azt gondolja a Demokratikus Koalíció, hogy ez kevés. 2021-ről és 2022-ről még 1,5 százalékkal adós ez a kormány a nyugdíjasoknak, így nem 3,5, hanem 5 százalékos nyugdíjemelés járna minimum a nyugdíjasoknak. Én azt gondolom, hogy ez a kormány a szociális szférából, az egészségügyből, a humán ágazatokból a 13 év alatt több ezer milliárd forintot vont ki” - fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.  

Az ellenzéki párt szerint ezeket a pénzeket azonnal vissza kell pótolni. Az elmúlt 13 évben elviselhetetlenné vált az egészségügyben a szakemberhiány – mondta Komáromi Zoltán. A DK egészségügyi árnyékminisztere szerint jelenleg a betöltetlen praxisok miatt 1,1 millió embernek nincs háziorvosa: „Az a baj, hogy a kormányzatnak elképzelése sincs arról, hogy lehetne ezt a közel 800 körzetet betölteni. Össze akarnak vonni körzeteket, de ugye ez egy látszólagos történet, mert ha két körzetből az egyik üres és ezt összevonják egy meglevő körzettel, akkor kétszer annyi embert kell ellátni egy orvosnak. És ne felejtsük el azt, hogy 2500 háziorvos betöltötte a 65. évét.”

A DK szerint a kormány a magánellátás felé kényszeríti a betegeket.  Komáromi Zoltán azt mondta, elviselhetetlenül hosszúak a várólisták és sokan olyan betegségben halnak meg, amiket ha időben felfedeznek, gyógyíthatóak lennének. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus