+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerték a vármegye példaértékű munkáit
2023. október 10. kedd 17:11 - Zalaegerszeg
Elismerték a vármegye példaértékű munkáit
Zádori Mária énekes kapta idén a Zala vármegye Díszpolgára címet. A hétfői ünnepi közgyűlésen további nyolc elismerést adtak át azoknak, akiknek a munkája meghatározó Zalában. A vármegyegyűlés elnöke, a kiemelkedő teljesítményeket méltatva a szorgalom, a tanulás és az alázat fontosságát hangsúlyozta.

Nagy meghatottsággal vette át a Zala Vármegye Díszpolgára kitüntető címet Zádori Mária. A nagykanizsai születésű Liszt Ferenc - és Kossuth-díjas kiváló művésznek a helyi zeneiskolán, a Ki mit tud? tehetségkutatón, a Magyar Rádió és Televízió énekkarán és a Nemzeti Filharmónián keresztül vezetett az útja. Kimagasló színvonalú énekművészi munkásságát ismerte el Zala vármegye. Az énekművészt a Kecskés Együttes műsorával köszöntötték.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen kis városból elindulva ekkora utat tehettem meg és ahogy végignéztem a díjazottak sorát, akik ilyen díjban részesültek egyszerűen úgy érzetem nem tudom, hogy ebbe a sorba beletartozhatom-e. Nagyon nagy megtiszteltetés és megható volt" - nyilatkozta az újdonsült díszpolgár. 

A Közgyűlés Zala Vármegye Egészségügyéért Díját Papp Judit a Zala Megyei Szent Rafael Kórház minőségirányítási ápolási igazgatóhelyettese kapta.A Zala Vármegye Közigazgatásáért Díjat a Magyar Államkincstár Zala Vármegyei vezetője, Szabóné Mileji Ágota vehette át. Vlasicsné Hermán Gabriella, a letenyei Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthonának intézményvezetője érdemelte ki a Zala Vármegye Szociális Gondoskodásáért Díjat. A Közgyűlés a Zalai Pedagógus Díjat a Zalacsányi Csány László Óvoda vezetőjének, Jagicza Attilánénak ítélte oda. Zala Vármegye Fejlesztéséért Díjat vett át a keszthelyi születésű Horváth Tihamér, a Kehida Termál és a Horváth-Ép Kft. tulajdonosa.Varga Sándort, a Zala Vármegyei Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnökét tüntették ki a Zala Vármegye Sportjáért Díjjal. A Közgyűlés Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjban részesítette Paál Istvánt, a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség elnökét.A Zala György Díjat Boa Endre, letenyei fafaragó Népi Iparművész kapta.

Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke: „A kitüntetések is erről szólnak, a mai nap is azt mutatta meg, hogy vannak olyan emberek a megyében, akik példaértékű munkával meg tudják mutatni, hogy igenis van olyan lehetőség, amiről mások azt gondolják, hogy lehetetlen, ők ezt meg tudják tenni. Ez nemzedékről nemzedékre meg tudja erősíteni mindenkiben, hogy többre vagyunk képesek, mint amire gondolunk."

Az ünnepségen elhangzott: a vármegyében az a cél, hogy fenntartható fejlesztéseket valósítsanak meg a településeken. A vármegyegyűlés elnöke szerint Zala erejét az összefogás adja, melynek a díjazottak kulcsfontosságú szereplői. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus