Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Képzőközpont segíti a turisztikai ágazatot
2023. szep. 28. csütörtök | Alsópáhok
Képzőközpont segíti a turisztikai ágazatot
Bemutatták a Nyugat-Balatoni Turizmus-Vendéglátás Ágazati Képzőközpont tevékenységét. A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat, valamint az ő képzésükben résztvevőket támogassa. 9 gazdasági intézmény közreműködésével jött létre a szervezet.

Az elmúlt időszakban megújulhatott a Keszthelyi VSZK tankonyhája és cukrász tanműhelye is. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum 280 millió forintos támogatást nyert a fejlesztésre. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy még színvonalasabb környezetben tanulhassanak a diákok. E mellett létrejött a Nyugat-Balatoni Turizmus-Vendéglátás Ágazati Képzőközpont. Ez egy olyan szervezet, amely abban segíti a tanulókat, hogy minél magasabb színvonalú gyakorlati oktatásban részesüljenek. A térségben meghatározó szegmens a vendéglátás, így fontos, hogy jó szakemberek kerüljenek ki a régió iskoláiból.

„A legfontosabb, hogy azok a diákok, akik benne vannak a szakképzésben, meg akik jönnek, azok megismerjék a környező szállodák, vendéglátó egységeknél a munkakörülményeket. Megfelelő munkakultúrával rendelkezzenek. És ez a cél ez hosszú távon is meg fog maradni. Ugyanis önmagában egy tanműhelyben egy modern szállodai környezetet nem fognak megismerni a diákok. Viszont az ágazati alapképzésben szintén szükség van arra, hogy a tanműhelyben is felkészítsük úgy a gyerekeket, hogy ők bátran kiengedhetők legyenek a szállodákba, illetve a vendéglátó egységekhez.” - mondta el Szabó Károly kancellár.

A képzőközpont működéséről sajtótájékoztatón számoltak be. Elhangzott, 9 gazdasági társasággal jött létre a szervezet. Ezek a hotelek, cukrász- és sütőipari üzemek, valamint éttermek széles szakmai tapasztalatszerzést nyújtanak a szakképzési munkaszerződéssel rendelkezőknek. Több előnye is van annak, ha ezt a lehetőséget választják.

„A teljesen jól összefoglalható cél, az az lenne, hogy először is a szakképző iskolába turizmus-vendéglátás ágazatot tanulók létszámát meg tudjuk növelni. Másodsorban pedig majd az, hogy azok, akik ezeket a képzéseket elvégzik később a pályán maradjanak és hivatásszerűen tudjanak egy szép életpályát megtervezni ebben az ágazatban.” - fogalmazott Nagyné Németh Barbara ügyvezető igazgató.

A régió turizmus szempontjából az ország egyik legfrekventáltabb területe – erről Nagy Bálint államtitkár beszélt. Hangsúlyozta, nagy előrelépés a képzőközpont létrejötte. A kormány is több támogatást biztosít az ágazat fejlesztésére. Ilyen volt a Kisfaludy-program, a strandfejlesztések, vagy a Festetics-örökség projekt.

„Azt gondolom, hogy ezek a fajta infrastrukturális fejlesztések, akár az új szállodák megépítése, akár a meglévő szállodáknak az üzemeltetése, fejlesztése, ezek csak akkor tudnak hosszú távon érdemben működni, hogyha folyamatosan van hozzá megfelelő szakképzett munkaerő.”

Az ÁKK irodája a VSZK-ban működik. A szervezet közvetíti az információkat a gyakorlati helyek felé és kapcsolatban vannak az iskolákkal is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.