+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerűek a bérelhető e-rollerek
2023. szeptember 27. szerda 16:37 - Keszthely
Népszerűek a bérelhető e-rollerek
Három és fél hónapja álltak szolgálatba az e-rollerek Keszthelyen. A város 37 pontján lehet kölcsönözni ezeket az eszközöket. A szezon után az önkormányzat és az üzemeltető cég értékelte a járművek népszerűségét, és a jövőbeni tervekről is beszéltek. A tapasztalatok szerint sokan használták a rollereket.

Az elektromos rollerek hazánkban is egyre népszerűbbé váltak. Nemcsak a környezetvédelem szempontjából fontosak, hanem azért is, mert könnyedén lehet velük közlekedni a városban, ráadásul parkolási díjat sem kell fizetni. Nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály is előszeretettel használja ezeket az eszközöket. Az elmúlt három és fél hónapban Keszthelyen 8704 bérlés volt összesen, ez átlagban napi 82-t jelent.

„Azt láttuk már az első naptól kezdve, hogy az embereknek van erre igénye, és tetszik nekik ez a fajta közlekedési forma. Azt tudni kell, hogy manapság már a világon egyre több városban, a nagyvárosokban szinte mindenhol, de egyébként is a legtöbb városban ez elkezdett beépülni a települések életébe. Ez egy olyanfajta gyors közlekedési megoldást ad, ami azt gondolom, hogy a mai felgyorsult világban abszolút szükségszerű.” - tájékoztatott Pongrácz Tamás, a Bird Magyarország területi vezetője.

Keszthelyen összesen 90 roller állt szolgálatba. Ezeket az üzemeltető cég folyamatosan ellenőrzi és karbantartja. A klímavédelem és a gyors közlekedés mellett a biztonságra is figyeltek. A járműveken automatikus sebességkorlátozás van, legfeljebb 25 km/h-val tudnak haladni. Ez alól kivételt képez a sétálóutca, a Fő tér és a Balaton-part, ahol a maximális sebesség 10 km/h. A szezont követő értékelésen Manninger Jenő arról beszélt, cél, hogy az új és hasznos dolgokat minél előbb bevezessék a városban. Hozzátette, a visszajelzések szerint nem okoztak közlekedési problémákat ezek a járművek.

„Vannak olyan rollerek, azok nem ehhez a bérelt rollercsoporthoz tartoznak, amelyek saját tulajdonúnak, azokkal időnként gyorsabba közlekednek a kelleténél, de én remélem, hogy a közelgő KRESZ szabályozás ezt szigorúan szabályozni fogja. Természetesen a sisak használata kötelező lesz, és 25 km/h felett nem is mehetnek majd a járdán. Figyeljük minden esetre a változásokat, ha zavarni fogja az itt élő embereket, akkor korlátozni fogjuk a használatát.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Az üzemeltető cég képviselője arról beszélt, bíznak benne, hogy a szezonon kívül is népszerűek lesznek a rollerek. Amennyiben úgy látják, hogy jelentős igény mutatkozik rájuk, a jövőben bővíteni fogják a flottát. Mindemellett új típusú, modernebb járműveket is kihelyeznének majd.       

Regman Karola - Keszthelyi TV                       

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus