+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely környékén is károkat okozott a vihar
2023. szeptember 26. kedd 17:07 - Keszthely
Keszthely környékén is károkat okozott a vihar
A Dunántúlon csaknem 100 km/órás széllökést is mértek vasárnap, Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb lökés. Több helyen faágat szakított le a vihar, néhol anyagi kár is keletkezett. Annyira és olyan gyorsan hűlt le az idő, hogy a Balaton vize melegebb volt a levegőnél.

70-75 kilométer/órás szél, leszakadt faágak. Így ért véget a szeptemberi nyár. Zala vármegyében elsősorban Keszthely térségét sújtotta az októbert idéző időjárás.

Hat méteres faágat szakított le a szél itt, Hévízen, az Ady Endre utcában. A tűzoltók még a délelőtt kivonultak a helyszínre. Láncfűrésszel távolították el a forgalmi akadályt. Az érintett kerékpárút viszont még délután is le volt zárva. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Járdára és úttestre dőlt egy faág a Vaszary Kolos utcában, a gyógyszertárral és a cukrászdával szemben. Itt is a keszthelyi tűzoltók aprították fel és távolították el a fát.

Nem messze innét, a Balogh Ferenc utcában is faágat szakított a szél. Egyik alkalommal sem sérült meg senki. Összesen nyolc helyszínen avatkoztak be vasárnap a keszthelyi tűzoltók, Hévízen és Balatongyörökön a helyi önkéntesek is segítettek nekik.

„Ami egy kicsit komolyabb beavatkozás volt, az Balatongyörökön volt vasárnap délután, ahol villanyvezetékre és kerítésre dőlt egy fa az Eötvös Károly utcában. Itt a keszthelyi tűzoltók – szintén a helyi tűzoltók segítségével – és létraszer alkalmazásával távolították el ezt a fát. Rajtuk kívül még egy esetben dolgoztak tűzoltók a vármegyében, méghozzá a zalakarosiak, akik Zalaváron dolgoztak. Ott a késő esti órákban egy kidőlt fa adott munkát szintén. Ez a fa az úttestre dőlt, de a dőlés közben megrongált egy kerítést és egy családi ház tetőszerkezetét is” - mondta Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

A vasárnap délutáni sétálók látványát most letört gallyak, falevelek és zord hullámok váltották fel a keszthelyi mólónál. Az Időkép szerint a Balaton öt fokkal volt melegebb, mint a levegő. Míg a magyar tenger átlagosan 20, addig a levegő csupán néhány kivétellel nem érte el a 15 fokot. A Katasztrófavédelem azt tanácsolja, vihar esetén semmiképp ne parkoljunk és tartózkodjunk fák alatt. Villámlás esetén be kell csukni a nyílászárókat. A kerti bútorokat, játékokat pedig rögzíteni, vagy elzárni kell, hogy azokat az erős szél ne emelhesse meg. Az ingatlanok előtt a tulajdonos kötelessége a vízelvezető árok tisztítása. A hirtelen lezúduló esőnél így megelőzhető, hogy az utcát, a járdát, vagy épp az otthonunkat árassza el a víz. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus