+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A sport egyenlővé tesz
2023. szeptember 21. csütörtök 15:17 - Keszthely
A sport egyenlővé tesz
Keszthelyen rendezik meg a Sport egyenlővé tesz elnevezésű sport és szakmai napot. A Magyar Máltai Szeretszolgálat programjának első napjára 3 vármegyéből érkeztek gondozottak, akik különböző sportágakban próbálhatták ki magukat. Az esemény célja, hogy épek és fogyatékkal élők együtt mérettessék meg magukat.

Sorversenyekkel kezdődött a sportnap. Egymásnak háttal kellett hulahoppkarikát fogva szlalomozniuk a versenyzőknek az első számban. Nagy koncentrációt igényelt az a feladat, amikor egy kanálon egyensúlyozva szállították a pingponglabdákat egyik helyről a másikra. Aki éppen nem a sorverseny részese volt, annak sem kellett tétlenkednie, 13 állomáson volt lehetőség kikapcsolódni és természetesen pontokat szerezni.

„Nagyon jól érzem itt magam a rendezvényen. Aranyosak a kollégák is.” - mondta el Szegedi Benjamin.

Kosárra dobás, közös kockaépítés, de még virtuális sport is szerepelt a kínálatban. Az egyik állomáson azt is ki lehetett próbálni, hogy mennyi akadály állhat egy kerekesszékes előtt. 3 vármegyéből 500 gondozott mérettethette meg magát. A programnak több támogatója is van. A Jószívű Testépítők aktívan is részt vettek a versenyszámokban. Korábban is segítették a gyermekeket, így nem volt kérdés, hogy eleget tesznek a felkérésnek

„Nagyon jól érzem magam, kicsit volt félelmem egyébként a rendezvény előtt,  hogy be tudok-e kellőképpen integrálódni a dologba, meg otthon tudjam magamat érezni, de kb. 5 perc és elmúlt. Nagyon jól érzem magam.” - fogalmazott Kathi Béla nagykövet.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évek óta megrendezi ezt a sportnapot. A COVID miatt az elmúlt időszakban nem valósulhatott meg, így még nagyobb az öröm, hogy végre újra találkozhattak ilyen keretek között is. Hisznek abban, hogy a sport az az eszköz, ami egyenlővé tesz mindenkit, a közös élmény pedig képes közösségeket kovácsolni. A program EKF támogatásból valósult meg.

„Olyan gyerekek és fiatalok vannak itt ma velünk, akik egyrészt épek. A helyi iskolákból, helyi környezetből. Másrészt olyanok, akik intézményben élnek, főleg fogyatékossággal élők intézményében, illetve nappali ellátásban nekünk gondozottjaink, támogatottjaink. Három megyéből érkeznek a fogyatékossággal élő fiatalok és a helyi környezetből az ép fiatalok. Akik mindnyájan egészségesek, csak különbözőképpen kell, hogy éljék az életüket. És ma ők találkoznak egymással. A sport élmény és öröm.” - mondta el Győri-Dani Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

A keszthelyi intézmények mellett Győrből, Iváncról és Csákánydoroszlóról is érkeztek csapatok. Pénteken egy szakmai nappal folytatódik a program, melyen a közösségi értékek mellett a kapcsolatépítés, a módszertanok és jó gyakorlatok átadására is lehetőség lesz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus