Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új tornaterem a Zöldmezőben
2023. szep. 20. szerda | Keszthely
Új tornaterem a Zöldmezőben
Megújult a Zöldmező utcai iskola tornaterme. Az intézmény egy sportáruházlánc pályázatán nyert több mint 4 millió forintos támogatást. A projekt során újrafestették a falakat és teljesen új padlózatot kapott a terem. A beruházás kiemelten fontos volt, hiszen 39 éve nem volt felújítva a helyiség.

A gyerekek már birtokba is vehették az új tornatermet. A Zöldmező utcai iskola 1984-ben épült, ugyanekkor készült el ez a helyiség is. Azóta történtek kisebb felújítások, de összességében nem tudott megújulni a terem. A régi padlózat nagyon rossz állapotban volt, ennek a cseréjére pályázott az intézmény. A tornatermet 170 diák használja napi szinten, akiknek a testi-lelki fejlődésükhöz is hozzájárul a mozgás. Emellett a sérült fiatalok fejlesztésében is fontos szerepet játszik.

„A mozgásfejlesztés az – úgy gondolom – mindennek az elengedhetetlen alapja. Az, hogy mindennemű mozgást kipróbálhassanak, ezáltal a kognitív képességek is fejlődnek, illetve a mozgásban és a sportban elért eredmények kihatnak pozitívan a személyiség fejlődésére is, a későbbiekben a tanulásra is.” - tájékoztatott Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója.

A Zöldmezőben nem csak a mindennapos mozgás, az egészséges életmód szintén fontos. Kiemelt szerepet kap a tehetséges sportolók felkészítése is. A tornaterem átadóján elhangzott, az itt dolgozó pedagógusok munkája átfogóbb és nehezebb a sérült gyerekek miatt, de az eredmények jól láthatók. Az infrastrukturális beruházások pedig hozzájárulnak az oktatás hatékonyságához. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, minden oktatási intézményt érintő beruházás kiemelten fontos a városnak.  

„Nagyon jó, hogy kiegészítik ezek a céges pályázatok az egyébként önkormányzati és állami pályázatokat. Ez egy olyan iskola, ami különösen rászorul, hiszen ide általában hátrányos helyzetű, mozgásukban is problémákkal rendelkező gyerekek járnak. Nagyon fontos a testnevelés, és az ezzel kapcsolatos mozgáskoordinációknak a tanítása. Úgyhogy mi csak köszönni tudjuk, hogy ezzel is hozzájárultak, hogy itt jobb körülmények között tudnak nevelni és tanítani a tanárok. Ez egy nagyon fontos iskolája Keszthelynek, nemcsak Keszthelyt, hanem a térséget is ellátja.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A sportpadlózat megújítása mellett ki is festették a termet. A Zöldmező utcai iskola természetesen pályázik tovább, szeretnének új eszközöket beszerezni és további fejlesztéseket megvalósítani.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. feb. 14. hétfő 14:53 | Gyenesdiás
Az intézmény új tornatermet kapott, emellett hat tantermet újítottak fel az elmúlt 15 hónapban.
| 2020. júl. 16. csütörtök 19:07 | Gyenesdiás
Sikeresen pályázott a Nagykanizsai Tankerületi Központ. Közel 4 milliárdos beruházással bővülnek iskolák.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Több fát és cserjét telepítettek az elmúlt időszakban a területre és már a játékelemek is kikerültek.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
30 millió forintos pályázati forrásból újult meg a Szalasztó utcai közösségi ház.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiás megújult plébániáján táborokat, különböző egyházi, közösségi eseményeket tartanak a jövőben.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.