+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az élő hagyománynak is nagy szerepe van
2023. szeptember 18. hétfő 10:59 - Keszthely
Az élő hagyománynak is nagy szerepe van
Idén is csatlakozott Keszthely a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz. A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen és a Szendrey Emlékházban is voltak rendezvények.

Lovaskocsi szállította a vendégeket a két látnivaló között. A látogatók szívesen használták ki ezt a lehetőséget. A Szendrey Emlékháznál a Gazdatisztektől az agrármérnökökig – Georgikon élő hagyományai címmel szervezték meg a programot. A hagyományos kiállítás mellett áttekintették azt a tematikát, hogy milyen tantervek voltak a Georgikonon, hogyan alakult át ez a 226 év alatt, milyen tantárgyak voltak többek között Szendrey Ignác idejében. Az élő hagyomány a közelmúlt és a jelen növény- és állatnemesítéseiről szólt.  Az esemény jó alkalmat biztosított arra, hogy új padokat is átadjanak, melyeket már az első nap sokan vettek birtokba.

„A Kulturális Örökség Napjaihoz 2009 óta minden évben csatlakoztunk.  Ez egy nagyon jó kezdeményezés, régi házakat lehet bemutatni. És idén azért is különlegesen örömmel csatlakoztunk, mert egyrészről  ugye az élő hagyományok a tematika, ami nálunk a Georgikonon, azért elég szép számmal van. És itt ugye az élő hagyományt kiemeltük a burgonya és a szőlőfajtákat. A másik apropó pedig, aminek nagyon örültünk és amit ezúton is nagyon köszönünk Keszthely Város Önkormányzatának, hogy kaptunk két padlábat és felbátorodva ezen az eddigi hiányon felújíttattuk a kertben lévő padokat.” - ismertette Dr. Lukács Gábor a Szendrey Emlékház gondozója.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus