+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fókuszban a segítő szervezetek
2023. szeptember 15. péntek 16:06 - Keszthely
Fókuszban a segítő szervezetek
Keszthely segítő szervezeteit ismerhették meg a fiatalok. A Család- és Gyermekjóléti Központ harmadik alkalommal szervezett családi napot, amelyre nyolc csapat nevezett a város általános- és középiskoláiból. A jó hangulatú programon ugrálóvár és játszótér is várta a résztvevőket.

Játékkal indult a családi nap. Kisebb és nagyobb gyerekek közösen tették próbára ügyességüket és koncentrációs készségüket. Ezt követően forgó rendszerben járták körbe a különböző szervezetek standjait. Itt mindenhol feladatokat kellett megoldaniuk, ezeket pontozták. A gyerekek minden évben nagyon jól érzik magukat a programon, és szívesen visszajárnak.

„Nagyon jók a feladatok, a társaság is. Meg lehet ismerkedni itt a rendőrök és a védőnők munkájával, Keszthely szociális intézményeivel, és nagyon jó a hangulat. Végső, de nem utolsó sorban köszönöm a támogatást a csapatomnak, a Mogyoróvaj és lekvárnak.” - mondta a Család Iskola tanulója, Sendula Nimród.

A segítő szervezetek minden évben olyan feladatokkal készülnek, amelyek a gyerekek számos képességét teszik próbára. A részeg szemüveggel az ittas állapotot imitálta az Alapellátási Intézet. A rendőrség ismét felépítette a népszerű kerékpáros akadálypályát. Először voltak jelen a programon az iskolapszichológusok, akik arról beszéltek, hogy melyek a fiatalok leggyakoribb problémái.

„Ez életkorfüggő is. A kisebbeknél leginkább szorongás, teljesítményszorongás, szülők válása körüli problémák, beilleszkedési, magatartási zavarok, illetve a szocializáció nehézségeiről beszélhetünk. A középiskolások esetében ehhez nagymértékben hozzájön az anorexia, bulémia, evészavarok, illetve a falcolás, mint az önkárosítás egyik formája. Talán ez a legmarkánsabb problémakör mostanában.” - emelte ki Schuh Judit, a Nagykanizsai Tankerületi Központ iskolapszichológusa.

A programot a keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal karöltve szervezték meg. A Család- és Gyermekjóléti Központ kifejezetten aktív Keszthelyen. Kiemelt céljuk, hogy a szervezet nyitott, szolgáltatáscentrikus, bizalmi légkör megteremtésére alkalmas hely legyen. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a fiatalok és a családok testközelből is megismerjék a város segítő szervezeteit.

„Minél több időt tudjunk velük együtt tölteni, nem úgy, hogy éppen valamilyen ügyet kell intézni, hanem egy kötetlen és vidám munka, vetélkedő keretében megismerhessék az intézmények működését. Szorosan kapcsolódik a kortárs segítő programunkhoz, mert ott pont ezekre az ismeretekre oktatjuk őket, illetve mutatjuk meg nekik azokat az asszertív kommunikációs, stresszkezelő, konfliktuskezelő módszereket, amik segítségével ők jobban érvényesülhetnek az életben. így, hogy az intézményeket is ismerik, így könnyebben tudnak tanácsot adni a kortársaiknak.” - tájékoztatott Jakabfi László, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A szervezők igyekeztek minden olyan szervezetet meghívni, ahol a fiatalok megfordulhatnak. Így többek között a rendőrség, az Alapellátási Intézet, a bölcsőde, az Egészségfejlesztési Iroda, a Pedagógiai Szakszolgálat és az ESZI Idősek Otthona is részt vett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus