+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi csapatok is versengtek a Göcsej Harci Túrán
2023. szeptember 15. péntek 13:43 - Zalaszabar
Keszthelyi csapatok is versengtek a Göcsej Harci Túrán
16. alkalommal rendezték meg a Göcsej Harci Túrát. A vármegyei döntőn 11 gárda mérte össze tudását. A legjobb az országos döntőbe kvalifikálta magát. A zalaszabari viadalon elhangzott, a Honvédség szeretné visszaállítani a vármegye katonai tradícióit.

Szituációs lövészeten is részt vettek a VSZK diákjai. Ez a keszthelyi intézmény is indított csapatot a harci túrán. A fiatalok szeretik a kihívásokat, hírét akarják vinni iskolájuknak.

„Az eddigi feladatokkal teljesen jól megbirkóztunk, nem voltak nagyobb bakik és szerintem teljesen élménydús, egyelőre élvezünk mindent” - mondt az iskola tanulója, Gerencsér Koppány. 

Az Asbóth iskola is képviseltette magát. A mocsárjárás igazi csapatmunka, amiben elsősorban az idővel kellett versenyezniük a fiataloknak. Győzelemért és tapasztalatért jöttek a rendészeti szakos diákok.

„Azért jó, mert tapasztalatokat szerzünk itt. Például el tudjuk dönteni a szakmai irányultságunkból is, hogy itt szeretnénk-e maradni, vagy akár mást fogunk választani, például rendészetről váltunk honvédségre” - nyilatkozta az asbóthos Tóth Márk. 

Összesen 11 csapat nevezett a vármegyéből. Keszthelyt még a Vajda János Gimnázium képviselte. Az Asbóthhoz hasonlóan ők is diadalmaskodtak már itt. Alapvetően honvédelemhez kapcsolódó feladatokkal kellett megbirkózni a csapatoknak, de rend- és polgári védelmi, valamint egészségügyi tudásukról is számot adtak.

„Komoly felkészülés előzte meg ezt a versenyt, ahol nem csak fizikai erőpróbának vannak kitéve a diákok, hanem komoly szellemi felkészülést is igényelt, hiszen Zala vármegye hadtörténelméről, de akár a növény- és állatvilágról is, ami ezt a tájegységet jellemzi, számot kell adni a verseny során” - nyilatkozta a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, dr. Sifter Rózsa. 

A rendezvényt a Honvéd Vezérkar főnöke nyitotta meg. Dr. Böröndi Gábort személyes élmények fűzik Zalához, a zalaegerszegi Honvéd Kollégiumban nevelkedett. A Magyar Honvédség törekvése, hogy az egykori katonamegye tradícióit felelevenítsék. 

„Zala vármegye történelmét, hagyományait, katonai tradícióit is felelevenítjük. Tudom, hogy lesz jövője a hadseregnek Zala vármegyében, hiszen arra törekszünk, hogy élő alakulat újból visszakerüljön ebbe a nemes és a katonai eszmékhez méltó vármegyébe. Nagyon fontos, amiről beszélt főispán asszony, a Magyar Honvédség és az itt lévő hadiipari vállalkozások kéz a kézben járnak együtt és ahhoz katonák, szakemberek kellenek, ezek vagytok ti” - mondta megnyitójában Dr. Böröndi Gábor. 

A 16. Göcsej Harci Túrát a zalaegerszegi Ganz Technikum csapata nyerte meg. A legeredményesebb keszthelyi gárda az ötödik helyen zárt Vajda János Gimnázium csapata volt. A győztes tavasszal képviselheti Zalát a Haditorna verseny országos döntőjében. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus