+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / MÁV: rekordközeli utasforgalom volt a nyáron
2023. szeptember 14. csütörtök 17:45 - Keszthely
MÁV: rekordközeli utasforgalom volt a nyáron
Az idei főszezonban is több millió utazás történt vonattal a Balatonhoz. Keszthely egyike a legnépszerűbb balatoni állomásoknak. Mivel ősszel is sokan készülnek a magyar tengernél pihenni, ezért szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrend lesz. A főváros mellett több dunántúli várossal van közvetlen kapcsolata a Nyugat-Balatonnak.

A tavalyi év után ismét rekordközeli utasforgalom realizálódott a vasúttársaság  balatoni járatain. Az előszezonban és a nyáron 2,3 millió utazást regisztrált a MÁV, ennyien váltottak jegyet a Balatonhoz, vagy a Balatontól. Ebben nincsenek benne az országbérlettel rendelkezők, vagy az ingyen utazók. A legtöbben a tanítás előtti utolsó hétvégét használták ki, augusztus 25-26-án 38-40 ezer napi viszonylati jegyvásárlást rögzített a MÁV-START, ezt az augusztus 18-19. és július 14-16. közötti napok eredményei követték.

Keszthely érintettségében 73 ezer menetjegyet vásároltak az utazók a nyáron. Ebből 10 ezer darabot automatán keresztül vásároltak meg. Ezzel a számmal Keszthely a negyedik legnépszerűbb balatoni célpont volt. A rangsort Siófok, Balatonfüred és Zamárdi vezeti, az ötödik pedig Fonyód.

Szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrendet hirdetett a MÁV.Budapestről a Balaton déli partjára, ahogy egész évben, az utószezonban is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k.Továbbra is közlekednek kétóránként a Déli->Parti InterRégiók a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. Keszthely az utószezonban is több járattal érhető el.

Biber Anett szóvivő: „Továbbra is közlekednek közvetlen vonatok. Például a Fenyves sebesvonat, ami Pécs és Keszthely között közlekedik. A Helikon Interrégió vonat naponta közlekedik Győr, Keszthely, Balatonszentgyörgy, Kaposvár, illetve Pécs között. Ezenkívül érdemes még tudni a keszthelyieknek, hogy a Győr és Keszthely között közvetlen kapcsolatot teremtő Tanúhegy sebesvonat a hétvégi napokon közlekedik az utószezonban.”

Ez utóbbi ajánlott a csoportos, vagy kerékpáros utasoknak. Szombathely és Keszthely között továbbra is közvetlen összeköttetést jelent az utószezonban a Lesence sebesvonat.A balatoni helyjegyköteles vonatok átlagos kihasználtsága az előző évi 58-ról 60 százalékra emelkedett. Az utasok többsége idén is önkiszolgáló csatornán vette meg a jegyét, MÁV applikációval 26, az ELVIRA menetrendi tervező segítségével 14, míg automatából 17 százalékuk.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus