+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szeptember 15. több adó befizetésének határideje
2023. szeptember 13. szerda 12:07 - Keszthely
Szeptember 15. több adó befizetésének határideje
Az önkormányzatoknak a helyi adókat, míg a NAV-nak a gépjárműadót kell megfizetni. Tavasszal kellett az első, szeptember 15-ig pedig a második részleteket rendezni. Új értesítést nem küldenek a hivatalok. A hagyományos módok mellett online, illetve telefonos alkalmazással is lehet rendezni az egyenleget.

Egyre többször csörög a telefon a keszthelyi Polgármesteri Hivatal adócsoportjánál. Szeptember 15. a helyi adók befizetésének határideje. A telek-, kommunális- és építményadó második részletét is e hó közepéig kell rendezni. A tavasszal kiküldött értesítő tartalmazza a mostani kötelezettséget is.

Dr. Gábor Hajnalka jegyző: „Az abban második félévre leírt fizetési kötelezettséget kell teljesíteni. Erre akár csekkes, befizetéssel, átutalással, vagy az e-önkormányzat portálon bankkártyás fizetéssel is van lehetőség. Ha és amennyiben ezt a lakosok nem találják és valakinek ezzel kapcsolatban kérdése, észrevétele lenne, nyugodtan hívhatja a kollégákat ügyfélfogadási időben telefonon, illetőleg személyesen, esetlegesen, ha csekket szeretne kérni például a kollégáktól.”

Helyi adót azoknak kell fizetni, akik január elsejével ingatlantulajdonosok.  Az adót önkéntes bevallás alapján vetik ki, tehát az adózónak kell bejelenteni, hogy ingatlant szerzett a városban. Szeptember 15-ig kell megfizetni az iparűzési adót is a vállalkozásoknak.

A gépjármű adó második részletét is szeptember 15-ig kell befizetni. A postai csekken kívül erre számos más lehetőséget biztosít a hivatal. Banki átutalással, a NAV ügyintéző felüléltén és mobilalkalmazással is rendezni lehet az adót.

„Aki NAV mobilalkalmazáson keresztül szeretné befizetni az adóját, annak le kell tölteni az applikációt a mobiltelefonra, majd a gépjárműadó csempét kiválasztva, az ügyfélkapus bejelentkezést követően már látni fogja a befizetendő összeget. Ha valaki átutalással fizet, a közlemény rovatba az adószámot, vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem pedig a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor NAV nem, vagy csak késve tudja azonosítani a befizető személyét” - nyilatkozta Joó Hilda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense. 

A NAV szerint a többinél jóval egyszerűbb a mobilalkalmazáson keresztüli befizetés. Ha korábban valaki nem fizette meg az adót, akkor az applikációban látható összeg az elmaradást is tartalmazza. Ha valaki a NAV Ügyfélportált használja és gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan. Ha szeptember 15. előtt ellenőrzi az adatokat, a lekérdezési időszak végét át kell állítani szeptember 15. utánra, mert a gépjárműadó második részletének összege csak így lesz látható az adószámla 410-es adónemén.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus