+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A munka folyamatos, de még mindig csúszás van a Helikon parkban
2023. szeptember 13. szerda 12:03 - Keszthely
A munka folyamatos, de még mindig csúszás van a Helikon parkban
Bár folyamatos a munka, a kivitelező még mindig csúszásban van a Helikon parkban. Az önkormányzat kedden tartotta szokásos heti egyeztetését a Fitotron System Kft. vezetésével. Keszthely polgármestere hangsúlyozta: idén mindenképpen el kell készíteni a vállalkozónak a parkrekonstrukciót.

Az egykori kézilabdapálya helyén a beton alapot vasalják a munkások. Egy pavilon épül itt, ahol büfé és mosdók lesznek. A szomszédságában játszótér lesz, melynek egyes elemei már láthatóak. Ezen a területen is nagy csúszás van. A kézilabda pálya alatt vörös- és fekete salakot találtak, melyről kiderült, hogy veszélyes hulladék. Ennek mentesítésére külön pénzt adott az önkormányzat.

A futókör szinte teljesen elkészült. Már csak egy tömörített fedőréteget kell lefektetni a kivitelezőnek. A kandeláberek is állnak már. A régi parkolóban köztéri elemek várják, hogy a helyükre emeljék őket. A faragott köveken irodalmi idézetek, tájékoztatók olvashatóak.

Manninger Jenő polgármester: „Természetesen az ütemtervhez képest sajnos még mindig le van maradva a kivitelező. Még mindig az a vitánk, hogy gyorsabban kéne dolgoznia. Látszik, a játszótér elemeit is elkezdte már építeni. Ezek szemmel látható dolgok. Én nagyon remélem, hogy nagyobb erővel - most hogy közeledik már a határidő és mindenképpen ebben az évben el kell készítenie, ha törik, ha szakad -  nagyobb erővel fogja ezt készíteni. A korábbi időszakhoz képest az jelent megnyugvást, hogy most folyamatos munkavégzést látunk.”

A Polgármesteri Hivatal munkatársai, a műszaki szakemberek és a kivitelező Fitotron System Kft. hetente tart egyeztetést. Cél, hogy határidőre befejeződjön a Helikon park rekonstrukciója.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus