+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új burkolatot kapott az Akácfa utca
2023. szeptember 6. szerda 16:14 - Cserszegtomaj
Új burkolatot kapott az Akácfa utca
Új útburkolatot kapott az Akácfa utca Cserszegtomajon. A felújítás régi vágya volt a település lakóinak, hiszen egyre több állandó lakosa van az utcának. A projekt uniós pályázati forrásból valósult meg több mint 1200 méter hosszon. Az ünnepélyes átadót kedden tartották Cserszegtomajon.

Immár teljesen aszfaltozott, kátyúmentes az Akácfa utca. Ez a rész korábban kavicsos, régi földút volt, amely a pincékhez, szőlőültetvényekhez vezetett. A ’80-as években kapott először aszfaltréteget, a mára már több mint 100 lakó azóta várja, hogy teljeskörűen megújuljon az útszakasz. A beruházásnak köszönhetően a Sümegi úttól a Határ útig kapott teljesen új burkolatot.     

„A kivitelezés során először a meglévő földpadka nyesésére került sor, ezek utána meglévő útburkolat hibáit kellett kijavítani. Ilyen volt például a kátyúzás, az aszfaltkopások kijavítása, illetve a hiányosságok pótlása. Mindezek után kerülhetett sor az új aszfalt kiépítésére. Először a csatlakozási slusszok kerültek kiépítésre, utána átlag 5 centiméter vastagságban került rá az új aszfaltburkolat.” - mondta Boros-Horváth Nikolett, a kivitelező cég ügyvezetője.

Az Akácfa utca 1236 méter hosszon és 3,5-4 méter szélességben újult meg. Figyelmet fordítottak a csapadékvíz-elvezetésre és az útpadkák kiépítésére is. A folyamat zárásaként több mint 40 aknafedél szintre helyezése történt meg. Cserszegtomaj önkormányzata 33,5 millió forintos támogatást nyert a beruházásra. Az átadón elhangzott, az útszakasz nem csak azért fontos, mert egyre többen laknak itt, hanem azért is, mert nagyon nagy átjáró forgalmat bonyolít Rezi felé.

„Nagyon régóta volt az önkormányzatnak és a testületnek. Én 2012 óta voltam itt képviselő, nagyon sokszor nekifutottunk a felújításoknak. Ugyanúgy az Akácfa utca felújításának, de a túlsó oldalon a Gesztenyés utca felújításának is. Sok lakó volt, akik kérték ezt a felújítást. Amikor még a ’70-es évek végén, a ’80-as évek elején lakott itt talán 5 vagy 6 család, most már több mint 100 állandó lakosa van ennek az utcának. Nagyon sokan vannak, akiknek elég komoly értékű ingatlanjaik is vannak, nyaralójuk vagy akár egy pincéjük. Ráadásul ez a Sümegi utat és Rezit is összeköti.” - tájékoztatott Elekes István, Cserszegtomaj polgármestere.

Az elmúlt időszakban nem csak az Akácfa utca újult meg. Új útburkolatot kapott a szomszédos Nyárfa és Barát utca is.                   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus