+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ritka csodaautók a kastélyparkban
2023. szeptember 5. kedd 14:45 - Keszthely
Ritka csodaautók a kastélyparkban
Veteránautó kiállítást és szépségversenyt rendeztek a Festetics-kastély parkjában. Ez egy komplex kiállítás és verseny, amit 1960 előtti autóknak szerveztek. A látogatót számos egyedi autócsodát láthattak az egész hétvégét felölelő programon.

Ebben az évben is válogatottan hívtak meg 1960 előtt készült, kifogástalan esztétikai és műszaki állapotú autókat. A kiállított járművek üzemképesek, döntő többségben műszaki vizsgával rendelkeznek. Több saját kerekein gurult el Keszthelyre, mint például ez az 1957-es Jaguár XK150-es. A kiállítást nagy érdeklődés kísérte.


„Rendszeres látogatója vagyok, már csak azért is, mert nekem is van 2 retró autóm, egy 57-es BMW Isetta és 36 éves Alfa Spider Cabriom is, emiatt rendszeresen jövök és látogatom, és élvezkedek az autók között.” mesélte el boldogan Mile Zoltán.
Egész délelőtt dolgozott a szakavatott zsűri. A nívós eseményt nemzetközi érdeklődés kísérte. A bírálatra vörös szőnyegen gurultak be a kocsik, ami a Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetségének előírása.


Miután a tavalyi év olyan jól sikerült, a FIVA, ami egy nemzetközi szervezet, ez megadta a lehetőséget arra, hogy – ők 48 országot képviselnek ilyen minőségű old-timer bemutatóknál – a Festetics Concour is felkerült erre a listára, szóval a jövő évet, amit már most elkezdtünk szervezni, a jövő évben várhatóak külföldi résztvevők is.”
nyilatkozta Tóth Csaba, a program ötletgazdája és főszervezője.


Lakatos Ferenc autójából, a Talbot Le Mans 1933-ból csak ez az egy létezik a világon. A legendás versenyre építették a járművet. Most került a kastélymúzeum gyűjteményébe.


"Ez az egyetlen egy típus készült ’33-ban, amivel szerettek volna ’35-ben a le mans-i 24 órás versenyen indulni, de mint ahogy szokásos a mai napig is a versenykiírások megváltoznak 4-5 évente, ’35-ben ez a kiírás is megváltozott, levitték a gépkocsik önsúlyát 750kg-ra, mivel ez a kocsi annál nehezebb, 1120kg, ez ’35 után már nem tudott indulni a la mans-on.”

A színvonalas rendezés, az egyedülálló környezet és a nagy érdeklődés miatt a szervezők biztosak abban, hogy jövőre is lesz Festetics Concour d'Elegance.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus