+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Épek és sérültek a tiszta művészetért
2023. szeptember 5. kedd 14:31 - Vonyarcvashegy
Épek és sérültek a tiszta művészetért
Egy különleges művészeti együttműködés eredményeként nyílt kiállítás szombaton a Szent Mihály kápolnánál, Vonyarcvashegyen egyik emblematikus helyén. A Balaton Art és a Lámpás 92' Alapítvány tagjai közösen alkottak, sérültek és épek egyaránt.

A Lámpás 92' Közhasznú Alapítvány 30 éve gondoskodik a fogyatékkal élőkről és több mint 2 évtizede képzőművészeti foglalkozásokat is tartanak, ahol az értelmi fogyatékos művészek kifejezhetik az érzéseiket, gondolataikat.

A képzőművészeti programunk immár 5-6 éve egy Kárpát-medencei program, nem csak Magyarországon, hanem Erdélyben, Felvidéken is keressük a tehetséges értelmi fogyatékkal élőket. Ez egyben az alapítványunknak egy kiváló kommunikációs eszköz is, és egy nagyon jó társadalom érzékenyítő program, melyben a társadalom az értékei mentén ismerheti meg a képzőművészeket.” nyilatkozta Varga Zoltán, a  Lámpás 92' elnöke.

Az idei évben együttműködésre hívták a helyi Balaton Art alkotóközösséget. Különleges műhelymunkát szerveztek, ahol egy helyen, egy térben alkottak értelmi fogyatékos képzőművészekkel. Ez a kiállítás ennek az első állomása, ahol megmutatták a közös és önálló alkotásokat.

Mondhatom, hogy jó a kapcsolat, jól kijövünk egymással, és az alapítvány tagjai is megszerettek bennünket, mert úgy közelítettünk hozzájuk, hogy tudtukra adtuk, hogy egyenrangú emberek, mint mi vagyunk és együttműködtünk, együtt festettünk. Egy nagyon szép nap volt.” emlékezett vissza Börner Ildikó, a Balaton Art vezetője.

A Balaton Art és a Lámpás 92' Alapítvány tagjai májusban, egy egész napos alkotónappal ismerkedtek meg egymással. Az akkor készült sikerképeket bemutatták a tárlaton.

A közös produkció, ami a Lámpás 92' Alapítvánnyal jött létre, Pető Hunor Munkácsy-díjas festőművész vezetésével, illetve Bartokos Tamás igazgató úr, a Szeretetszínház részéről, és Varga Zoltán elnök úr, és Vonyarcvashegy Önkormányzata támogatásával és részvételével, azért hogy egész évben tudjunk biztosítani különböző helyszíneket, hogy meg tudjuk mutatni a helyi értékeinket.” mondta Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere.

A kiállítás egyben első programja is volt az Imre Sándor Szeretetszínház újabb darabjának, a Jónás könyvének. Az egyórás interaktív előadás szintén épek és sérültek összefogásával jött létre.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus