+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lánglovagok napja
2017. augusztus 2. szerda 10:59 - Balatongyörök
Lánglovagok napja
Tizenhetedik alkalommal emlékeztek meg Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről Balatongyörökön. A tűzoltónapon a részt vevő csapatok főzőversennyel töltötték a délelőttöt, délután pedig sor került a hagyományos kismotorfecskendő-szerelési versenyre is. Az önkéntes tűzoltók egyöntetűen kiemelték, nagyon szívesen jönnek Balatongyörökre.

Látványos kutya agility bemutatóval szórakoztatták a csapatokat a balatongyöröki tűzoltónap délelőttjén. A Balaton-parti rendezvénytéren 15 önkéntes tűzoltó egyesület tagjai gyűltek össze, immár 17. alkalommal. Délelőtt a főzőversenyé volt a főszerep, a vállalkozó szellemű csapatoknak pásztortarhonyát kellett a zsűrinek feltálalniuk. A táplánszentkereszti csapat már tíz éve rendszeres visszajárója a programnak, és mindig nagyon jól érzik magukat.

„Nagyon szuper, nagyon idilli a környezet. Mi Táplánszentkeresztről jöttünk, ami ugye 100 kilométer, nem távolság a mai világban. Emberileg az itteni tűzoltók, ugye ők rendezik ezt az eseményt, nagyon jó szakmai meg emberi kapcsolatban vagyunk velük.” - mondta Tancsics József, a Táplánszentkereszti ÖTE tűzoltóparancsnoka.

A tűzoltócsapatoknál lázasan folyt a munka, még a vendéglátó györöki tűzoltók is főztek. A Hamutiprók természetesen nem vettek részt a főzőversenyben, így az ő bográcsukban gulyás rotyogott.A tűzoltónap egyik központi programja a csapatok felvonulása. A menet élén a Györöki Hamutiprók haladtak, hazánk, a település és az egyesület zászlaival. A tűzoltócsapatok a Szent Flórián szobornál sorakoztak fel, ahol Biró Róbert, a település polgármestere köszöntötte őket. Beszédet mondott Laczikó Károly, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is. Mikola Gyula a györöki tűzoltók parancsnoka az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

„Nagyon fontos ez azért, mert barátságok szövődtek itt már a 17 év alatt, és gyakorlatilag vannak olyan távolabbi csapatok, , akikkel csak egy évben ilyenkor találkozunk, akik Györökre mindig szívesen eljönnek. Meg egy látványosság Balatongyöröknek ez a rendezvény. Nem csak nekünk, a turistáknak is. Mint láttátok, a falu lakói is kint állnak, és integetnek az autóknak, nem zavarja őket, hogy szirénázunk hangoskodunk. Szívesen néznek bennünket, és szurkolnak nekünk délután a versenyeken.”  - tájékoztatott a Hamutiprók vezetője.

A Szent Flórián szobornál a keszthelyi hivatásos tűzoltók nevében Laczikó Károly, a település részéről pedig Biró Róbert helyezte el a hála koszorúit. Emellett koszorúztak, és fejet hajtottak védőszentjük előtt a megjelent csapatok képviselői is.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár