+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a 42. Keszthely Open
2023. augusztus 29. kedd 15:15 - Keszthely
Véget ért a 42. Keszthely Open
98 versenyző részvételével zajlott a 42. Keszthely Open Szalai István Nemzetközi Sakkversenyt és a 14. Hévízi Sándor Emlékverseny. A megmérettetésen a 8 évestől a 98 évesig játszottak egymással a résztvevők. Az egy hetes program az idéntől az alapító és szervező Szalai István nevét viseli.

Nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek a 42. Keszthely Openen. A szellemi megmérettetésen több mint 30 fokos hőségben kellett helyt állniuk. Az idén is az ország minden pontjáról és külföldről is érkeztek sakkozók. Az első helyet ismét egy fiatal versenyzőnek, Pogány Zsombornak sikerült megszereznie.

„Nagyon izgalmas volt, élveztem a verseny minden pillanatát. A szervezés is nagyon jó volt, igazából meg vagyok elégedve mindennel. Viszonylag jól játszottam.” - mondta a  Keszthely Open Szalai István Nemzetközi Sakkverseny I. helyezettje.

A verseny záró eseményén elismerésben részesült az első három helyezett. Díjazták a legfiatalabb és a legidősebb sakkozót, valamint az ifjúsági korosztályban is osztottak ki elismeréseket. A Keszthely Open az egyik legrégebbi sportverseny Keszthelyen, amely a COVID idején is töretlenül működött. A díjkiosztón Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, a városnak nagyon fontosak ezek az események.

„Minden sportközösség nagyon fontos a városnak és a város életében. Ezek komoly értéket képviselnek. A sakk, az különösen, mint szellemi sport, azt hiszem jól illeszkedik Keszthelynek a hírnevéhez. Azért büszkék vagyunk minden sakkozóra, és láthatjuk, hogy egy ilyen versenyen az egészen fiataltól a 89 éves bácsiig részt vettek, és jó eredményeket értek el. Szalai István emléke, aki nagyon sokáig szervezte ezeket a versenyeket, de hál’ Istennek vannak emberek, akik követik őt.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Keszthely polgármestere mellett Nemes Klára önkormányzati képviselő is értékelte a versenyt. Emellett a résztvevők köszönetet mondtak a szervezőbizottságnak, hogy Szalai István halála után is a program mellé álltak.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus