+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közeleg a tanévkezdés, már osztják a tankönyveket
2023. augusztus 28. hétfő 16:23 - Keszthely
Közeleg a tanévkezdés, már osztják a tankönyveket
Már osztják a tankönyveket. Az iskolák saját hatáskörben döntötték el, hogy mikor vehetik át a csomagokat a diákok, szülők. A 2023/24-es tanév köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékében 36 kiadó 2313 taneszköze szerepel - 60 százalékuk állami kiadású. A tankönyvek mindenki számára ingyenesek.

Édesanyjával jött el a tankönyvekért Lönhárd Péter.  Sok nyári tervét még nem tudta megvalósítani, ezért még szívesen vakációzna a keszthelyi diák. Minden tanszere megvan már, szeptembertől teljes mellszélességgel az iskolára koncentrál.

„Nyolcadikos leszek. Most sokkal jobban bele fogok húzni a tanulásba. Szeretnék kitűnő lenne, mert ahova szeretnék menni, oda eléggé jó jegyek kellenek” - nyilatkozta Péter. 

160 diák kap tankönyvet a Ranolder iskolában. Több mint 1700 példány érkezett augusztus 10-én az intézménybe. A pedagógusok tanulókra lebontva szétosztották a könyveket. A szülőknek csupán ellenőrizni kellett a tételeket és aláírásukkal átvenni azokat. Nemesék gyermeke, Berci most kezdi az iskolát, már próbálgatja az írást, olvasást.

„Nagyon jó érdeklődésű kisfiú, bízunk benne, hogy jól állunk a felkészüléssel. A tanszereket már sikerült beszerezni és reméljük, hogy ez meghozza neki is a kedvet az iskolába járáshoz”- nyilatkozta Nemes Dávid. 

A tankönyvosztás iskolánként változó. A helyszínekről és időpontokról az intézmények tájékoztatják a szülőket. Van, ahol szeptember elsején osztják ki a csomagokat. Tavasszal 12,5 millió tankönyvet rendeltek az iskolák, pótrendelésben az év végéig még további egymillió példány várható.

Most még üresek a tantermek és folyosók. Szeptember 1-én, pénteken már gyerekzsivajtól lesznek hangosak az iskolák. A pedagógusok és az iskolavezetés addig sem tétlenkedik. 

Őry Gábor, a Randolder igazgatója: „Tavalyi tanév végén is megtettük a szükséges előkészületeket. A tanévnyitónak az időpontját, a nyitóértekezlet időpontját már akkor megterveztük. Az első napokban, az augusztus végi napokban gyakorlatilag az iskolakezdésre koncentrálunk. Amikor ezeket a feladatokat már megterveztük és részben elvégeztük, akkor kezdődik az egész évre való stratégiai felkészülés.”

Az iskolák már regisztrálják az étkezéssel és napközivel kapcsolatos nyilatkozatokat. Előbbire a nagycsaládosok és a rendszeres gyermekvédelmi ellátásra jogosultak kedvezményt, vagy ingyenes ellátást kapnak.  Idén a megszokottnál tovább tart majd a tanév, az utolsó tanítási nap 2024. június 21. Cserébe viszont az évközi szünetek is hosszabbak lesznek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus