+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mozart művei csendültek fel Keszthelyen
2023. augusztus 28. hétfő 11:18 - Keszthely
Mozart művei csendültek fel Keszthelyen
Balatoni helyszíneken csendültek fel Mozart klasszikusai a Concerto Budapest szimfonikus zenekar előadásában. A Mozart-Planet sorozatot Keszthelyen a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában is előadták. Teltház előtt játszhattak a művészek.

Mozart G-dúr hegedűversenyét és Beethoven 3., Esz-dúr „Eroica” szimfóniáját hallgathatta meg a közönség. Keller András vezénylésével és Környei Zsófia szólójával muzsikáltak a művészek.

„Én megpróbálok a zenén keresztül egy kis segítséget adni, mint médiumként pici isteni erőt sugározni, mert talán mondhatjuk, hogy Mozart zenéje az abszolút isteni és mindenkinek a lelki üdvére válik.” 

A Concerto Budapest 2022-ben indított el bemutatkozásként egy nyolc helyszínes, ingyenes balatoni koncertsorozatot. Ennek lett a folytatása a Mozart Planet Balaton. A zenekar főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott, a Balaton környékének szépségei a zenei élményt is emelkedettebbé teszik. Az egyedülálló természeti környezet inspirálóan hat a zenekar művészeire is. A koncertsorozat idei programjában két zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepelt.

„Mozart szerintem az a zeneszerző, aki szerintem, az én véleményem szerint mindenki számára a legkönnyebben befogadható. Csak örömet, boldogságot ad és nem kell a Mozart-zenéhez előtanulmányokat folytatni. Egyszerűen csak meg kell hallgatni, mindenkit eltölt zenével és boldogsággal. Tehát Mozartot szerintem minden nap kell hallgatnunk." - osztotta meg Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest zeneigazgatója.

A Mozart Planet hangversenyek minőségi művészeti élményt, emellett hangulatos kikapcsolódást ígértek minden korosztálynak. Keszthelyen sem először koncerteztek, a településsel régi az együttműködés, itt több ingyenes koncertet adtak már korábban is.

„Nagyon igényes és komoly zenét játszanak. A komolyt azt persze úgy kell érteni, hogy nagy érdeklődésre tart számot. Most is igen népszerű darabokat fognak előadni, úgyhogy szeretném, hogyha ez minden évben hagyomány lenne és ez menne is tovább.” - mondta el Manninger Jenő polgármester.

A Concerto Budapest külföldön kezdi az évadot, Nagy-Britanniában, Írországban turnéznak.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus