+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi teniszversenyek is lesznek Keszthelyen
2023. augusztus 23. szerda 17:58 - Keszthely
Nemzetközi teniszversenyek is lesznek Keszthelyen
Komoly versenyeknek is helyszíne lesz a közeljövőben a nemrég nyílt Helikon Teniszcentrum. Az elkövetkezendő eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be. A sportkomplexumot a képviselőtestület és az érintett szakemberek is megtekintették.

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Helikon Teniszcentrum. Mind a turisták, mind a helyiek már birtokba vették a pályákat. Összesen 6 salakos teniszpályán lehet játszani. Ám nem csak ezt a sportot lehet itt űzni. A multifunkciós rekreációs parkban futókör is található, valamint a legkisebbeknek tenisz témájú játszótér. Egy klubház is van a területen, melyben mászó- és graffiti fal is található, mely akár moziteremként is funkcionálhat. A pihenni vágyók a kávézóban is tölthetnek el időt. A centrum a közeljövőben több neves eseménynek is helyszínt biztosít.

„A pályák alkalmasak akár 25.000 dollár összdíjazású ATP versenyek megrendezésére is. Augusztus utolsó hetében adunk helyt a senior teniszversenynek, amelynek kiemelt résztvevője az ötszörös grand slam győztes Paul Mcmenemy. Szeptember végén a Magyar Teniszszövetséggel karöltve Magyarország-Törökország Davis-kupát is itt rendezzük meg. Keszthely városa a most átadott sportkomplexum és a mellette lévő Hotel Helikon szálláskapacitásával ideális helyszíne lehet továbbiakban edzőtáborok, felkészítőprogramok és versenyek számára is.” - osztotta meg Csere András a Helikon Hotel Kft. ügyvezetője. 

Keszthelyen már az 1800-as évektől jelen volt a tenisz, nagy hagyománya van. Jelenleg 18 pályán gyakorolhatnak a sportág szerelmesei a városban. Turisztikai szempontból is jelentős, hogy ennyi lehetőség van ezt űzni. A nemrég nyílt szállodák a játékot kedvelők megfelelő elszállásolásáról is tudnak gondoskodni, erről Manninger Jenő polgármester beszélt.

„Föl kell zárkóznunk. Mondhatni, akik járnak – már csak nem is kell külföldre menni – az országban azért látják, hogy nagyon sok pálya újult meg, sporttelepek újultak meg, szállodák. Mondhatni, hogy most így már versenyképes Keszthely is. És külön köszönöm az igazgató úrnak, hogy szervezi a programokat. Együttműködünk egyébként a marketingben is.” 

A tenisz nagyon népszerű. A centrum reggel 6 és este 8 között tart nyitva. Szeptembertől azonban lehetőség lesz kivilágított pályán is ütni a labdát. A létesítményt nemcsak a szállóvendégek, hanem a térségbe érkezők és a helyiek is használhatják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus