+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Telefonokat juttattak vissza, nyitva hagyott autókra is felfigyeltek
2023. augusztus 22. kedd 17:16 - Keszthely
Telefonokat juttattak vissza, nyitva hagyott autókra is felfigyeltek
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda. A középiskolás diákok 7 héten át teljesítettek szolgálatot. Ez idő alatt nem történt lopás a térségben, ez az ő munkájuknak is köszönhető.

A strandok környékét, a piac területét, a belvárost és a parkolókat is járták a diákok a nyáron. Tájékoztatókat osztottak, melyekkel a különböző veszélyekre hívták fel a figyelmet. Ezeken szerepelt az is, hogy mit tehetnek vagyontárgyaik védelmében az emberek. A tanulók élvezték a munkát, voltak, akik nekik köszönhetően kaphatták vissza elveszett értékeiket.

„Közösségi szolgálatnak is jó élmény volt, két osztálytársammal jöttem. És egyébként találtunk is 4-5 autót, amelynek nyitva volt az ajtaja, de szóltunk a rendőröknek és ők szóltak a tulajdonosoknak. Néhány tárgyat is találtunk, például telefonokat, de ezeket is visszaadtuk a tulajdonosnak.” - mondta el Fentős Adél.

Mintegy 50 diák dolgozott a Bűnmegelőzési Irodában a nyáron. Nekik mondtak köszönetet. Elhangzott, az elmúlt években nagymértékben javult a közbiztonság Keszthelyen, ez a tendencia idén is folytatódott. A tanulóknak is köszönhető, hogy ebben az évben sem történt lopás. Sőt, 23 mobiltelefont sikerült a tulajdonosának visszaszolgáltatniuk.

„A társadalmi felelősségvállalás azt gondolom, hogy nagyon jó dolog, hasznos és mindenkinek az előnyére válik. A gyerekek itt olyan dolgokat tudnak megtanulni, ami a későbbi életük során hasznos lehet, illetve segítik a közösséget, segítik a várost, segítik az életteret, ahol ők élnek. Mindenféleképpen fontosnak érezzük azt, hogy  ez a munka hasznosan és eredményesen teljen el. Olyan feladatokat lássanak el, ami mindenkinek fontos és hozzájárulnak ahhoz, hogy Keszthely biztonságos város legyen és biztonságos város maradjon.” - fogalmazott Tóth László a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Alosztály vezetője.

Manninger Jenő polgármester elmondta, hálával tartozik a fiataloknak. Már 22. alkalommal üzemelt a Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen, melynek töretlen a sikere. Az önkormányzat ezért is támogatja őket, hiszen a közbiztonság megtartása fontos mind a lakóknak, mind a turistáknak.

„Keszthelynek is az az egyik legfőbb értéke, mint üdülőhely is, meg lakóhely is, hogy egy biztonságos hely. Biztonságos a nyaralás, biztonságos a turizmus és tényleg nem történt semmi olyan esemény. Tavaly sem egyébként, meg idén sem. Nagyon fontos, hogy ezt a hírnevet megőrizzük. Ráadásul a fiatalok nagyon sok mindenben segítettek is.”

A diákoknak köszönetet mondtak a hatékony munkáért.  Ajándékkal ismerték el tevékenységüket. A Bűnmegelőzési Iroda várhatóan jövőre is megnyitja kapuit.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus