Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Párbeszéd a fiatalok között
2023. aug. 18. péntek | Keszthely
Párbeszéd a fiatalok között
Elkezdődött a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyeteme. A háromnapos eseményen kerekasztal-beszélgetések és workshopok várják a fiatalokat. Az idén határokon átnyúló programot szerveztek, nemcsak hallgatók, hanem előadók is érkeztek többek között Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről.

2022-ben adott először otthont Keszthely a szabadegyetemnek. A több mint 100 fiatal nemcsak politikai és közéleti témákban hallathatta a hangját, hanem megismerhették a Georgikont és a város nevezetességeit is. A rendezvény célja, hogy inspiratív párbeszédeknek biztosítson teret a fiatalok között.

Az esemény megnyitóján elhangzott, a szabadegyetem jó alkalom a kapcsolatépítésre, és arra is, hogy a résztvevők átfogó képet kaphassanak az aktuális kihívásokról és azok megoldási lehetőségeiről. Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke arról beszélt, a proaktív fiataloknak kulcsszerepük van a jövő alakításában.

„Az elmúlt, több mint 10 év során elkötelezetten dolgoztunk azért, hogy a fiatalok, a ti hangotokat kihangosítsuk, és inspiráló, fejlesztő eseményekkel járuljunk hozzá a hazai és közéleti társadalmi párbeszédünkhöz. A mai napon is ezen törekvésünket bizonyítjuk, és bízom benne, hogy a következő két napban ezt majd ti is észlelni fogjátok. Egyben büszkén jelentem, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács Keszthelyen megrendezett, 8. nyári szabadegyeteme a NIT legnagyobb rendezvénye.” - tájékoztatott Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke.

Ezek a rendezvények Keszthelynek is fontosak. Az iskolaváros méltán büszke arra, hogy a Georgikon az egyik legősibb agrár felsőoktatási campus. A szabadegyetem jó lehetőség a különböző témákban való elmélyülésre és a tartalmas vitákra. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, a települést a nyugdíjasok városának szokták nevezni, de az önkormányzat törekvése az, hogy a fiatalok is jól érezzék magukat.        

„A régi feljegyzések szerint azt mondták, hogy a nyugdíjasok városa. Több évszázaddal ezelőtt is egy utazó ezt írta le, hogy erre járt, és ez az idősek városa. Nem mondom, hogy nincs benne igazság, különösen, ha Hévízzel együtt nézzük, a gyógyvíz miatt is egy kicsit annak idején még az idősek előszeretettel keresték fel. De azért ez nem egészen így van, és nekünk nagyon fontos, hogy a fiatalság városa is legyen, és azért mindig is az volt, mert iskolaváros.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A résztvevők olyan témákat boncolgatnak, mint a külhoni fiatalok érvényesülése a politikában, a felsőoktatási modellváltás hallgatói szemmel, a média és a politika hatása a fiatalokra és a fiatalok aktivizmusa. Emellett lehetőségük van országgyűlési képviselőkkel, polgármesterekkel beszélgetni, és önismereti, stratégiai és motivációs workshopokon részt venni.   

Regman Karola - Keszthelyi TV            

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
A teljes kárpát-medencei ifjúság képviselteti magát a Nemzeti Ifjúsági Tanács keszthelyi szabadegyetemén.
| 2022. júl. 8. péntek 19:08 | Keszthely
Az idén Keszthelyen tartja Szabadegyetemét a Nemzeti Ifjúsági Tanács.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.