+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Párbeszéd a fiatalok között
2023. augusztus 18. péntek 17:00 - Keszthely
Párbeszéd a fiatalok között
Elkezdődött a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyeteme. A háromnapos eseményen kerekasztal-beszélgetések és workshopok várják a fiatalokat. Az idén határokon átnyúló programot szerveztek, nemcsak hallgatók, hanem előadók is érkeztek többek között Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről.

2022-ben adott először otthont Keszthely a szabadegyetemnek. A több mint 100 fiatal nemcsak politikai és közéleti témákban hallathatta a hangját, hanem megismerhették a Georgikont és a város nevezetességeit is. A rendezvény célja, hogy inspiratív párbeszédeknek biztosítson teret a fiatalok között.

Az esemény megnyitóján elhangzott, a szabadegyetem jó alkalom a kapcsolatépítésre, és arra is, hogy a résztvevők átfogó képet kaphassanak az aktuális kihívásokról és azok megoldási lehetőségeiről. Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke arról beszélt, a proaktív fiataloknak kulcsszerepük van a jövő alakításában.

„Az elmúlt, több mint 10 év során elkötelezetten dolgoztunk azért, hogy a fiatalok, a ti hangotokat kihangosítsuk, és inspiráló, fejlesztő eseményekkel járuljunk hozzá a hazai és közéleti társadalmi párbeszédünkhöz. A mai napon is ezen törekvésünket bizonyítjuk, és bízom benne, hogy a következő két napban ezt majd ti is észlelni fogjátok. Egyben büszkén jelentem, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács Keszthelyen megrendezett, 8. nyári szabadegyeteme a NIT legnagyobb rendezvénye.” - tájékoztatott Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke.

Ezek a rendezvények Keszthelynek is fontosak. Az iskolaváros méltán büszke arra, hogy a Georgikon az egyik legősibb agrár felsőoktatási campus. A szabadegyetem jó lehetőség a különböző témákban való elmélyülésre és a tartalmas vitákra. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, a települést a nyugdíjasok városának szokták nevezni, de az önkormányzat törekvése az, hogy a fiatalok is jól érezzék magukat.        

„A régi feljegyzések szerint azt mondták, hogy a nyugdíjasok városa. Több évszázaddal ezelőtt is egy utazó ezt írta le, hogy erre járt, és ez az idősek városa. Nem mondom, hogy nincs benne igazság, különösen, ha Hévízzel együtt nézzük, a gyógyvíz miatt is egy kicsit annak idején még az idősek előszeretettel keresték fel. De azért ez nem egészen így van, és nekünk nagyon fontos, hogy a fiatalság városa is legyen, és azért mindig is az volt, mert iskolaváros.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A résztvevők olyan témákat boncolgatnak, mint a külhoni fiatalok érvényesülése a politikában, a felsőoktatási modellváltás hallgatói szemmel, a média és a politika hatása a fiatalokra és a fiatalok aktivizmusa. Emellett lehetőségük van országgyűlési képviselőkkel, polgármesterekkel beszélgetni, és önismereti, stratégiai és motivációs workshopokon részt venni.   

Regman Karola - Keszthelyi TV            

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus