Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / NIT Szabadegyetem
2022. júl. 8. péntek | Keszthely
NIT Szabadegyetem
Az Ifjúság Európai Éve jegyében tartanak tanácskozást. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Keszthelyen tartja 7. Szabadegyetemét. A négy napos program célja a fiatalok edukálása, előadások és szórakoztató nyári programok keretei között.

A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa ad otthont a Magyarország legnagyobb ifjúsági közösségeit tömörítő ernyőszervezete  Szabadegyetemének. A négy napos program résztvevőit a város polgármestere, Manninger Jenő köszöntötte. "Nemzeti Ifjúsági Tanács első alkalommal ülésezik Keszthelyen. Ez önmagában már jó, ha ide tudjuk vonzani az ifjúsági szervezeteket. Érdekes a témájuk. Ifjúság kommunikáció."- mondta

A  98 tagszervezetet tömörítő NIT nyári Szabadegyeteme kezdetek óta a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság finanszírozásával jön létre. A rendezvénynyitón a fiatalok lehetőségeiről beszélt Nagy- Vargha Zsófia helyettes államtitkár. "Bármelyik élethelyzetet nézem, két kifejezés jut eszembe. Az egyik- a már említett- végtelen lehetőségek, a másik pedig a kiszámíthatatlan jövő. Szüleinknek és nagyszüleinknek nem volt természetes, hogy külföldre utazzanak, tapasztalatot szerezzenek és idehaza is jóval szorosabb és szerényebb körülmények között éltek, mint mi ma. Ezzel szemben egy fiatalnak számtalan lehetősége van. Mobilitási programok, ösztöndíjak, fesztiválok, rendezvények, különféle karrier utak és külföldi tanulmányok."- mondta el a helyettes álllamtitkár.

Az ifjúsági civil szektor érdekképviseletét 2012 óta ellátó szervezet elnöke,a működésről, célokról beszélt. "Legfontosabb célunk az, hogy a 14-35 éves korosztálynak az érdekeit megjelenítsük a döntéshozók felé. Ez különböző programokon, projekteken és érdekképviseleti tevékenységen keresztül tudjuk végezni kiemelt partnerségben állunk olyan nagy ifjúsági szervezetekkel, akik egyben tagjaink is, mint a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciája vagy a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége."- adott tájékoztatást Kovács Péter.

A Szabadegyetem idei résztvevői között olyan fiatal is jelen van, aki az ENSZ Ifjúsági Küldött Programban, -amiben a magyar fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy a véleményükkel világszintű folyamatokat és döntéseket befolyásoljanak,- részt vesz.

"Az ifjúsági nemzetközi tér nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy tanuljunk egymástól és megmutassuk azt, hogy mi innen Magyarországról is képesek vagyunk vendégül látni különböző szervezeteket. Az év során rendeztünk egy 11 országnak otthont adó rendezvényt és tervben van egy nagyobb esemény is az Ifjúság Éve keretein belül."- mondta  Magyarország ENSZ Ifjúsági küldötte, Kovács Domokos Péter.

Az Ifjúság Európai Éve jegyében zajló NIT Szabadegyetemen tagjai a szekcióbeszélgetések, tudományos előadások mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy megismerjék a befogadó várost, Keszthelyt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
A teljes kárpát-medencei ifjúság képviselteti magát a Nemzeti Ifjúsági Tanács keszthelyi szabadegyetemén.
| 2023. ápr. 20. csütörtök 15:33 | Vonyarcvashegy
Színes zenei repertoárt mutattak be a résztvevők a harmincegyedik Éneklő Ifjúság Kórustalálkozón.
| 2021. aug. 18. szerda 19:07 | Keszthely
A Mária Rádió ifjúsági médiatáborában sajátítják el rádiózás fortélyait.
| 2020. dec. 22. kedd 19:02 | Keszthely
Több mint 500 kg kutyatápot adományoztak.
| 2016. jún. 22. szerda 09:15 | Balatongyörök
Öt napon át táboroznak Balatongyörökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében fiatalok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.