+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 6 pecsétért óriáskerék az Aktív Strandon!
2023. augusztus 14. hétfő 18:13 - Keszthely
6 pecsétért óriáskerék az Aktív Strandon!
Ismét megszervezték az Aktív strandot. A keszthelyi Városi Strandon indult meg a lázas pecsétgyűjtögetés a 14 éven aluliak körében. A változatos feladatok között volt evezés, csobbanóverseny és többek között vízi zumba is.

Az egyik kihívásnál a nemrég felújított, a Balaton vízébe irányuló nagy csúszdánál a csobbanás intenzitását mérhették össze a fiatalok a pecsétért.

Nagyon tetszett, szerintem tök jó ahogy összeállították ezt. Ez a pecsétgyűjtés nagyon tetszett, nekem már csak 2 pecsét hiányzik. Szerintem nagyon jó ötlet volt .” mesélte a kis LAKATOS LORA ZITA
Emellett vízi akadályversenyre is jelentkezhettek. Az időjárás is kegyes volt. Az „Aktív Strand” program már több éves múltra tekint vissza.

Immár 3. alkalommal rendezzük meg az Aktív Strandot. Ebben az évben annyival bővült a kínálat, hogy 6 állomás van, ahol pecsétet kapnak a gyerekek, ha végrehajtják a feladatokat, és ha mind a 6 feladatot végrehajtották, akkor az óriáskeréken mehetnek egy kört.” nyilatkozta VINCZÉNÉ POLGÁR ANDREA szervező

A strandkönyvtárnál egy véletlenszerű kérdésre helyesen válaszolva lehetett bélyegeztetni. Életmód-tanácsadásra is lehetett jelentkezni, egészségügyi szűrésekkel. A bátrabbak szorítóerejüket is letesztelhették a vérnyomás- és a vércukormérés mellett a Keszthelyi Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából.

A sportokat is népszerűsítették az alkalmon. Etelka volt a legbátrabb, aki evezőt mert ragadni, hogy elsőként szerezze meg a kajak-kenu ponton az elnyerhető igazolópecsétet:
El kellett eveznem addig a piros tábláig. Nagyon jó volt ez a nap, szeretnék máskor is ide jönni és ez nagyon szép volt ez a mai nap”  (BARCZA ELINA ETELKA)

A különböző szolgáltatások kipróbálásának tétje is volt. 6 pecsét után jutalom várt az összegyűjtőkre. A programot az aktív kikapcsolódás népszerűsítéséért találták ki.

FORGÁCH MILÁN: „Kovács Szabolcs ötletgazdával ültünk össze strandi szolgáltatók, hogy mi az amivel lehetne kicsit népszerűsíteni a biztonságos strandolást és az aktív rekreációt. A vízipark üzemeltetőjeként mi már 3. szezon óta részt veszünk a projektben.”

A nap folyamán még kincskereső horgászverseny, vízi zumba, és „Szerezd meg a zászlót!” viadal is volt. Az „Aktív strand” program a visszajelzések szerint évről évre nagyobb népszerűségre tesz szert, így nem kérdés, hogy jövőre is számolhatnak vele az aktív pihenésre vágyók.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus