Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Nemzetközi mezőny edzőtáborozott
2023. aug. 11. péntek | Gyenesdiás
Nemzetközi mezőny edzőtáborozott
Több mint száz párbajtőrvívó részvételével rendeztek tábort Gyenesdiáson. A programon hazai és külföldi fiatalok vettek részt. Az esemény jó alkalmat adott arra, hogy felkészüljenek a szeptemberben kezdődő szezonra, illetve, hogy jobban megismerjék egymást a versenyzők.

Naponta több órát vívnak egymással a táborozók. A fiataloknak lehetőségük van a folyamatos párcserére, így a saját technikájukat is tökéletesíthetik, és megismerhetik a másikét is. A tábor fontos a sportolóknak, hiszen az intenzív hétköznapok jó edzési lehetőséget biztosítanak.                 

„Nyilván azért vagyok itt, hogy felkészüljek a következő szezonra, aratni tudjak a páston. A cél, hogy minél felkészültebben menjek oda az első versenyre, és minél jobb fizikummal térjek vissza, mivel volt egy nyári kihagyásom. Az előző szezoni formát kéne hozni ugyanúgy.”

A vívótábornak a gyenesdiási iskola tornacsarnoka adott otthont. A résztvevők többek között Svájcból, Norvégiából, Németországból és Nagy-Britanniából érkeztek. A fiatalok nem csak egymástól, hanem nemzetközi edzőktől is tanulhattak. A szakemberek úgy látják, nagyon erős az utánpótlás.           

„Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség a fiataloknak. Ez egy nagyon szuper edzőtábor, ez a magyarországi tábor mindig jól szervezett. Azt gondolom, ez egy nagyon jó lehetőség az új generációnak, hogy fejlessze a képességeit a vívásban.”  

A Balaton Vívóklub évről évre szervez versenyeket és táborokat. Ezeken a programokon a magasszintű szakmai munka párosul a szorgalommal, így a résztvevőknek nagyon komoly fejlődési lehetőség. A tábor először vendégeskedett a gyenesdiási tornacsarnokban.      

„Minden évben szokott vívóklubbunk edzőtábort tartani. Első alkalommal vagyunk itt Gyenesdiáson, nagyon meg vagyunk elégedve a teremmel, olyan megfelelőek a körülmények, hogy nem is kívánhatunk jobbat. Több mint 100 párbajtőrvívó részvételével, fiúk, lányok, idősebbek és fiatalabbak számára zajlik a tábor, és megfelelő szakmai munkát tudnak itt végezni.”   

A táborozó fiataloknak természetesen az a céljuk, hogy a lehető legjobban szerepeljenek nem csak a hazai, hanem a világversenyeken is. A Balaton Vívóklubból minden évben kerülnek be versenyzők a válogatottba.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
A Balaton Vívóklub alapítója az első vívóedzőként vehette át a frissen alapított elismerést.
| 2023. okt. 11. szerda 17:20 | Keszthely
A Magyar Vívó Szövetség toadshowjának a Balaton-parti város volt az utolsó állomása.
| 2022. ápr. 29. péntek 17:25 | Keszthely
A pandémia miatt kihagyott időszakban kicserélődött a mezőny, így még rangosabbak a helyezések.
| 2021. jún. 24. csütörtök 14:59 | Keszthely
A hat napon át tartó viadalon a Balaton Vívóklub Keszthelyi csoportjának tagjai is részt vesznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.