+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi mezőny edzőtáborozott
2023. augusztus 11. péntek 18:27 - Gyenesdiás
Nemzetközi mezőny edzőtáborozott
Több mint száz párbajtőrvívó részvételével rendeztek tábort Gyenesdiáson. A programon hazai és külföldi fiatalok vettek részt. Az esemény jó alkalmat adott arra, hogy felkészüljenek a szeptemberben kezdődő szezonra, illetve, hogy jobban megismerjék egymást a versenyzők.

Naponta több órát vívnak egymással a táborozók. A fiataloknak lehetőségük van a folyamatos párcserére, így a saját technikájukat is tökéletesíthetik, és megismerhetik a másikét is. A tábor fontos a sportolóknak, hiszen az intenzív hétköznapok jó edzési lehetőséget biztosítanak.                 

„Nyilván azért vagyok itt, hogy felkészüljek a következő szezonra, aratni tudjak a páston. A cél, hogy minél felkészültebben menjek oda az első versenyre, és minél jobb fizikummal térjek vissza, mivel volt egy nyári kihagyásom. Az előző szezoni formát kéne hozni ugyanúgy.”

A vívótábornak a gyenesdiási iskola tornacsarnoka adott otthont. A résztvevők többek között Svájcból, Norvégiából, Németországból és Nagy-Britanniából érkeztek. A fiatalok nem csak egymástól, hanem nemzetközi edzőktől is tanulhattak. A szakemberek úgy látják, nagyon erős az utánpótlás.           

„Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség a fiataloknak. Ez egy nagyon szuper edzőtábor, ez a magyarországi tábor mindig jól szervezett. Azt gondolom, ez egy nagyon jó lehetőség az új generációnak, hogy fejlessze a képességeit a vívásban.”  

A Balaton Vívóklub évről évre szervez versenyeket és táborokat. Ezeken a programokon a magasszintű szakmai munka párosul a szorgalommal, így a résztvevőknek nagyon komoly fejlődési lehetőség. A tábor először vendégeskedett a gyenesdiási tornacsarnokban.      

„Minden évben szokott vívóklubbunk edzőtábort tartani. Első alkalommal vagyunk itt Gyenesdiáson, nagyon meg vagyunk elégedve a teremmel, olyan megfelelőek a körülmények, hogy nem is kívánhatunk jobbat. Több mint 100 párbajtőrvívó részvételével, fiúk, lányok, idősebbek és fiatalabbak számára zajlik a tábor, és megfelelő szakmai munkát tudnak itt végezni.”   

A táborozó fiataloknak természetesen az a céljuk, hogy a lehető legjobban szerepeljenek nem csak a hazai, hanem a világversenyeken is. A Balaton Vívóklubból minden évben kerülnek be versenyzők a válogatottba.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus