Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Világversenyen jeleskedett a Balaton Vívóklub sportolója
2022. ápr. 29. péntek | Keszthely
Világversenyen jeleskedett a Balaton Vívóklub sportolója
A világbajnokságon 8., az Európa-bajnokságon pedig 7. lett a Balaton Vívóklub sportolója. A pandémia miatt kihagyott időszakban kicserélődött a mezőny, így a klub elnöke szerint még rangosabbak a helyezések. A sportegyesület tagjai számos sikert értek el korábban is. Jelenleg is több megmérettetésre készülnek.

Április elején rendezték a kadétkorú párbajtőrözők világbajnokságát Dubajban. A Balaton Vívóklub sportolója, Pátri Maja is közel járt az éremhez, a negyeddöntőig jutott. Az egyenes kieséses szakaszban svájci, észt, brit és ukrán ellenfeleit is legyőzte. A versenyt a 8. helyen zárta.

„A csoportköröm is eleve úgy kezdődött, hogy egy halálcsoport szinte, nagyon erős versenyzők voltak. Tehát Európa-bajnok második, vagy az olaszok legerősebbike. Onnét utána a táblán könnyebben meneteltem tovább. Végül 4-gyel kaptam ki egy ukrán lánytól. Aki végül második lett, szóval elég elégedett vagyok.”

Király Mátyás korábban is számos sikert ért el a Balaton Vívóklub színeiben. Volt már magyar bajnok is korosztályában. A világbajnokságra is esélyes volt. Végül 5 ponttal maradt le, így nem indulhatott el a versenyen.

„Eleinte csalódott voltam, egész évben erre készültünk, Kingával is, otthon is nagyon sokat készültem. Viszont egyet aludtam és kihevertem. Úgy voltam vele, hogy még van egy évem és van még egy esélyem és nem szabad elrontanom azzal, hogy én most itt összezuhanok, mert akkor még rosszabb lesz. És akkor jövőre megint egy évem kukába megy. Úgy gondoltam, hogy előre nézek.”

A vívószakosztály utánpótlás korosztálya két évig nem tudott versenyezni. Több Európa- és világbajnokságot kellett kihagyniuk. A közeljövőben azonban újabb megmérettetésekre utazhatnak el a sportolók.

„Válogatott versenyekkel kezdünk, ez már a jövő évi Eb-vb-re válogató, ami májusban kerül megrendezésre. Valamint júniusban is szinte. Szeptembertől pedig minden hónapban rendszeresen. Az itteni edzésekkel, valamint válogatott keret edzésekkel és edzőtáborokkal készülünk.”- osztotta meg Borosné Eitner Kinga a Balaton Vívóklub elnöke.

A Balaton Vívóklubnak jelenleg mintegy 40 tagja van. A fiatalok a diákolimpiára is készülnek, ez májusban lesz. Ezen több keszthelyi versenyző esélyes a dobogóra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2019. jún. 18. kedd 15:22 | Keszthely
A hat napon át tartó versenyen több mint 1200 fiatal vív 3 korcsoportban.
| 2019. már. 15. péntek 17:33 | Keszthely
A Balaton Vívóklub versenyzői a diákolimpiákon és a világkupán is érmesek lettek 2018-ban.
| 2013. nov. 15. péntek 20:26 | Keszthely
Csampa Zsolt a Magyar Vívó Szövetség elnöke továbbra is támogatni kívánja az SZL-BAU Balaton Vívóklubot.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
A Balaton Vívóklub alapítója az első vívóedzőként vehette át a frissen alapított elismerést.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.