+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Helikon park volt a fórum témája
2023. augusztus 8. kedd 16:51 - Keszthely
A Helikon park volt a fórum témája
Fórumot tartott hétfőn este Dr. Tóth Gergely. A közgazdász még júliusban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként kíván indulni a 2024-es választásokon, ezért hirdet találkozókat a lakossággal. Bízik abban, hogy a véleménycseréken megoszthatja azokat a pontokat, melyek megoldását a legsürgetőbb feladatoknak véli. Most a Helikon parkról szólt a diskurzus.

Az Energia téren tartott fórumon Dr. Tóth Gergely arról szólt, hogy kevés információ jutott el a lakossághoz a Helikon park rekonstrukciójáról. A kikért dokumentációból arra következtet, hogy a munkálatok több hónapnyi csúszással zajlanak. Hangsúlyozta, az adatok szerint 2016-ban nyerte a pályázati támogatást a város a park felújítására, majd 2019-ben jelentették be, hogy egy éven belül kész lesz a projekt.

„2022 október 23-án átadták a munkaterületet szerződés szerint. Február körül megkezdődtek a munkálatok, de áprilisban eléggé leálltak. Az az indoklás, de ez egy félévvel későbbi indoklás, hogy veszélyes salakot találtak a sportpályák alatt.”

Tóth Gergely hozzátette, hiányolják a tervrajzokat is a parkkal kapcsolatban. Többen jelezték, hogy szeretnék látni, hogy hogyan fog kinézni az új terület. A közgazdász úgy véli, vannak olyan részei a projektnek, melyek nem feltétlenül szükségesek, például szerinte a padoknál elég lenne csak a fa ülőkét cserélni, a betonelemeket nem. Felhívta a figyelmet a fák megóvására is. Bízik abban, hogy felül lehet vizsgálni a további növények kivágásának szükségességét. A fórumon a résztvevők is elmondhatták véleményüket a témával kapcsolatban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus